Prvi Karlovački

ZAKUD organizirao prvu radionicu s ciljem unaprjeđenja rada

Autor: Marta Marinović

14.12.2021

Kultura

Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije (ZAKUD) organizirala je prvu u nizu aktivnosti u cilju jačanja rada organizacije te svojih članica. Jučer je u Karlovcu održana informativna radionica na temu „Erasmus+ mogućnosti za ZAKUD“ na kojoj su članice ZAKUD-a informirane o mogućnostima koje im se nude za unaprjeđenje rada i poslovanja kroz najveći program Europske komisije Erasmus+ program.

Ova informativna radionica je prva u nizu radionica koje imaju za cilj osnaživanje rada ZAKUD-a te pružanja dodatne pomoći članicama ZAKUD-a u njihovu angažmanu, mobilizaciji članova te kreiranju novih sadržaja u lokalnoj zajednici.  Ideju je potaknula Karlovačka županija koja kroz osnaživanje kulturnog amaterizma želi podržavati očuvanje tradicije i baštine u svim dijelovima Karlovačke županije. Ideja je realizirana u suradnji s LAG-om Vallis Colapis te su na radionici sudjelovali zaposlenici LAG-a Milan Medić te Petra Foršek Koški i Martina Marušić Britvec koje su vodile informativnu radionicu. Na informativnoj radionici je sudjelovalo deset sudionika, predstavnika osam članica ZAKUD-a.

Sve okupljene je pozdravio novi predsjednik ZAKUD-a Damir Škrtić te izrazio želju da se u nadolazećem periodu i sam ZAKUD te sve članice aktivno uključe u projekte financirane nacionalnim i EU sredstvima te predstavio ovu informativnu radionicu kao početak tog puta.