Reakcija iz Grada vezano za priopćenje koje je danas javnosti putem medija uputio Dimitrije Birač, a odnosi se na stabla lipe i živicu u Ulici Matka Laginje

Živica i lipa koju Birač spominje na red za orezivanje dolaze sukladno donesenom Planu održavanja zelenih površina

VIŠE IZ RUBRIKE

  Priopćenje za medije započinje riječima kako su iz gradske uprave dužni iznijeti ispravne informacije. Ostatak odgovora donosimo u cijelosti:

  ''Upravni odjel za komunalno gospodarstvo Grada Karlovca već je u travnju ove godine u telefonskom kontaktu sa zainteresiranom strankom, koja se spominje u priopćenju, dobio usmeni zahtjev da gradska uprava, odnosno tvrtka Zelenilo preuzme brigu za živicu koju su stanari samostalno posadili na javnoj površini u Ulici Matka Laginje, s obzirom da to nakon 40 godina više nisu u mogućnosti, ili da Grad živicu ukloni o proračunskom trošku.

  Već tada je stranka upoznata s činjenicom da Grad Karlovac putem tvrtke Zelenilo javne zelene površine održava prema Planu održavanja zelenih površina koji se za tekuću godinu donosi krajem prethodne godine te da su izmjene moguće prilikom rebalansa proračuna.

  Tijekom drugog telefonskog poziva, stranku smo također dodatno obavijestili da će živica biti orezana tijekom ljeta nakon čega će se odlučiti o njenom eventualnom uklanjanju i saniranju.

  Naime, godišnje se vrše dva orezivanja živice na javnim površinama i orezivanje predmetne živice je uvršteno odmah prilikom I. izmjena plana održavanja zelenih površina i prema rasporedu bit će uređena prvom prilikom, odnosno krajem kolovoza.

  U međuvremenu nije moglo biti izvršeno niti uklanjanje živice s obzirom da se takvo vrši u jesen ili rano proljeće kada je zelenu površinu moguće i ponovno urediti i ozeleniti.

  O daljnjem postupanju sa živicom odlučit će Povjerenstvo za zelene površine Grada Karlovca.

  Što se tiče stabala lipe i u tom slučaju se također pristupa redovitom orezivanju sukladno već spomenutom Planu održavanja zelenih površina.''

  Foto: zelenilo.hr