Rad se odvija kroz niz radionica koje su za sve polaznike besplatne

Zimsku školu informatike pohađa preko 100 učenika osnovnih i srednjih škola

VIŠE IZ RUBRIKE

  Udruga informatičara Karlovačke županije u suradnji i potporu Karlovačke županije i Zajednice tehničke kulture kao i prijašnjih godina održava zimsku školu informatike. Zbog epidemioloških mjera rad zimske škole odvija se na daljinu.

  Udruga informatičara Karlovačke županije od osnutka (1993.) do danas sustavno radi na razvoju informacijske djelatnosti na području Karlovačke županije. Posebnu pozornost posvećuje mladeži i radu s njima. Ova Udruga ostvaruje dobru suradnju s gospodarskim subjektima na području Karlovačke županije; Zajednicom tehničke kulture Karlovačke županije i Grada Karlovca (čiji je član); Upravnim odjelom za školstvo Karlovačke županije (s kojim organizira natjecanja mladih informatičara), Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Karlovca, te osnovnim i srednjim školama s područja Karlovačke županije.

  -Temeljni ciljevi su joj poticanje i promicanje informacijske kulture i tehnologije u Karlovačkoj županiji, unapređivanje informacijskog odgoja i obrazovanja mladeži te ostvarivanje javnih potreba u području informatike na području Karlovačke županije. Članovi su poduzetnici, nastavnici, mladež, kažu u Zajednici tehničke kulture i ističu.

  -Mladi ljudi (koji su nekada bili najbolji na natjecanjima na razini Županije ali i države), sada neki od njih zaposleni, ili imaju svoj vlastiti posao, a neki su studenti, sustavno već šesnaestu godina za redom prenose svoja znanja mlađima, ali i profesorima i nastavnicima kroz projekt InfoKa kojemu je za cilj poboljšanje osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja u području koje ova Udruga pokriva.

  U sklopu projekta InfoKa su radionice koje se održavaju tijekom zime, proljeća i ljeta.

  -U zimskoj školi 2021. godine radi se u šest dvotjednih radionica, u kojima  sudjeluje preko 100 učenika osnovnih i srednjih škola s područja Karlovačke županije. Rad se odvija kroz slijedeće radionice: Sigurnost i zaštita na Internetu; Programiranje (LOGO); Programiranje (Scratch); Programiranje (Python); Programiranje (HTML, CSS, JS);  Programiranje (C++), izvješćuju iz Zajednice tehničke kulture.

  Napominju da su sve  radionice za polaznike besplatne i da su sredstva osigurana na temelju prijava projekata na natječaje.