Problemi u prometu

Zimska služba nastoji normalizirati situaciju

VIŠE IZ RUBRIKE

Oprezno

Nema naplate parkiranja dok parkirališta ne budu očišćena, rekla je Ivana Fočić

Tvrtka Zelenilo podizvođač je radova u sklopu zimske službe, a oni čiste nogostupe, stepenice, ulaze u pothodnik, nadvožnjake i mostove. O jutrošnjoj situaciji u gradu na konferenciji za novinare stožera zimske službe govorio je direktor Zelenila Tomislav Vukelić.

-Treba naglasiti da  se radi o 127 kilometara nogostupa i mi to radimo s naših devet strojeva koji su od petka vani. Danas u jutarnjim satima je došlo do povećanog obima snijega gdje smo možda malo, ne zakazali, nego nismo uspjeli na vrijeme to sve očistiti pa je ispalo da je grad malo zatrpan. Očekujemo da ćemo u naredna dva sata sve dovest pod kontrolu i da će sve što pokrivamo bit očišćeno i da će biti spremno za prometovanje, istaknuo je Vukelić.

Stanje je komentirala i zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić, ujedno i načelnica gradskog Stožera CZ.

-Jučer smo obišli cijelo područje ne samo grada nego i mjesnih odbora, zaista je sve bilo očišćeno i prohodno pa čak i oni odvojci gdje je jedna kuća. Tako da je situacija bila navečer izvrsna. Čistili su i nogostupe i ceste i stepenice, ali evo, u jutarnjim satima kad ljudima treba osigurati da kad krenu na posao da sve bude čisto intenzivnije je počeo padati snijeg i doslovce zatrpao ono što je bilo prethodno očišćeno. Mi zaista imamo jako puno kilometara, a dodatno su Zelenilu uskočili u pomoć u ranim jutarnjim i noćnim satima i djelatnici Čistoće kako bi se dodatno očistili nogostupi i prilazi i tamo gdje su pješački prijelazi, konstatirala je Fočić.

Dodatni problemi bili su i zbog drveća na prometnicama, a bilo je par iznimnih hitnih intervencija gdje su se morala povlačiti vozila, kako bi se osigurao prolaz za žurne službe. Problema je ima i u opskrbi električnom energijom, a Fočić je kazala da se nadaju da će uskoro biti riješeni.

Na pitanje hoće li se naplaćivati parkiranje budući da parkirališta nisu očišćena, odgovorila je:

-Parkirališta su sinoć bila čišćena da bi jutros bila prohodna, snijeg je opet zapadao oko četiri, pet ujutro, a bilo je najavljeno da će u to vrijeme stati. Razgovarat ću s direktorom, a dok parkirališta nisu očišćena ne smije biti naplate.

Na kraju je zamjenica gradonačelnika zamolila građane za razumijevanje i strpljenje uz poruku da će svi problemi uskoro biti otklonjeni.