Prvi Karlovački

Željko Fanjak novi direktor Turističke zajednice Karlovačke županije 

Autor: Sunčica Laić

17.02.2021

Županija

Nakon završenog evaluacijskog procesa i dobivene suglasnosti ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, Željko Fanjak stupio je na dužnost direktora Turističke zajednice Karlovačke županije zamijenivši na toj poziciji dugogodišnju direktoricu Dinu Begić.

-Prirodne ljepote, kulturna baština i blizina emitivnih tržišta pružaju Karlovačkoj županiji mogućnost da postane biser kontinentalnog turizma Hrvatske. Ponosan sam i zahvalan na prilici da svojim stručnim znanjem i radom doprinesem tome da Karlovačka županija razvije svoj turizam kako bismo svima pokazali što imamo i možemo te potaknuli održivi razvoj cijele županije. Ključ uspjeha vidim u  suradnji svih dionika u našoj destinaciji aktivnog turizma te u brendiranju s naglaskom na korištenje digitalnih platformi, izjavio je Fanjak povodom imenovanja.

Kako ističu u županijskoj Turističkoj zajednici, Željko Fanjak godinama je stjecao radno iskustvo u raznim multinacionalnim organizacijama, a na poziciju direktora Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije dolazi s pozicije višeg savjetnika za razvoj i EU fondove Karlovačke županije, gdje je prethodno obnašao dužnost pročelnika Odjela za gospodarstvo.

– Uključen je u brojne turističke projekte među kojima su Tour of Croatia,  Susret s rijekom, Štrudlafest, Advent u Karlovcu i Dodir civilizacija, a kao pročelnik Odjela za gospodarstvo radio je na izradi više strategija i programa, te je bio voditelj radne skupine za izradu Strategije razvoja turizma Karlovačke županije za razdoblje od 2018. do 2025. godine, ističu u županijskoj Turističkoj zajednici.

Navode i kako je radio u odjelima marketinga multinacionalnih organizacija poput Red Bulla, Heinekena i Samsunga, u kojima je rukovodio poslovnim procesima te bio zadužen za regionalna tržišta jugoistočne Europe, a bavio se projektima lansiranja internacionalnih brendova u sektoru robe široke potrošnje.

-Nositelj je certifikata Design Thinking kojeg je stekao u vodećoj konzultantskoj kući u jugoistočnoj Europi, Apsolon. Fanjak je  ujedno koautor nekoliko publikacija iz područja gospodarstva, među kojima i nacionalnog referentnog Priručnika za obrazovanje obrtnika. Inicirao je i realizirao brojne projekte i programe s ciljem unaprjeđenja uvjeta za razvoj poduzetništva u Karlovačkoj županiji, a u razdoblju od 2017. do  2020. je bio direktor tvrtke Poduzetnička zona Korana d.o.o. Član je nekoliko organizacija iz područja  gospodarstva te je bio voditelj Radne skupine za gospodarstvo i održivi razvoj pri Hrvatskoj zajednici  županija.

Kao magistar ekonomije, s užom specijalnošću iz područja marketinga, svoj je profesionalni interes maksimalno usmjerio na korištenje marketinških alata za brendiranje s naglaskom na digitalni marketing i održivi razvoj, napominju u TZ Karlovačke županije.