O brizi za okoliš uči se od vrtića

Zelena zastava podignuta ispred turanjskog vrtića, potvrda je statusa eko-vrtića

VIŠE IZ RUBRIKE

Zeleno

Ovaj certifikat ima 90-ak vrtića u Hrvatskoj

 

Ispred vrtića Turanj od danas se vijori zelena zastava koja potvrđuje da ovaj gradski vrtić ima status Eko-vrtića. Zastavu su zajedno podigla djeca i ravnateljica Dječjeg vrtića „Četiri rijeke“ Anita Štefanac.

Rekla je kako ne bi bilo moguće dobiti certifikat eko vrtića bez velike podrške koju su imali djeca i odgojitelji.

-Za naš vrtić, djecu i odgajatelje je ovo vrlo važna svečanost. Ponosni smo na sve eko aktivnosti koje smo odradili u zadnjih godinu, dvije, uz veliku podršku naših roditelja i lokalne zajednice. Ova zelena zastava je dokaz koliko su truda uložili  za ovaj eko vrtić, rekla je Štefanac kao i da je velika podrška bila i od osnivača Grada Karlovca.

Vrtić Turanj našao se u obitelji 90-ak vrtića u Hrvatskoj koji se može pohvaliti ovim prestižnim međunarodnim certifikatom, kojim se potvrđuje ekološki pristup odgoju i obrazovanju, rekla je pročelnica za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko.

-Djeca kroz svakodnevne aktivnosti uče o okolišu, uče kako voljeti prirodu, čuvati je i  njegovati je što je iznimno vrijedno, kao i suradnja s roditeljima gdje djeca prenose svoju odgovornost prema okolišu na roditelje i širu zajednicu, Vjerujem da će djeca koja od najranije dobi uče kako njegovati okoliš i voljeti prirodu sutra biti odgovorni građani.

Djeca su otpjevala, odglumila i otplesala nekoliko točaka, naravno, na temu ekologije i čuvanja prirode.