Prvi Karlovački

“Zdrava kava” s liječnicima – sljedeći tjedan u Aquatici

Autor: Marta Marinović

19.05.2022

Vijesti

Razgovor s liječnicima, odnosno “Zdrava kava” sljedeći će se tjedan, u srijedu, 25. svibnja održati u Aguatici  s početkom u 18 sati. Susret se organizira u sklopu projekta Udruge žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ a podrazumijeva neformalne susrete građana, ponajprije žena,  i liječnika s ciljem edukacije o prevenciji raka dojke. Svi koji se pridruže kavi moći će pitati liječnike o svemu što ih zanima vezanim za zdravlje.

-Ideja za ovaj projekt je proizašla upravo iz toga jer smo shvatili da ljudima nedostaje razgovora i informacija. Informiranost o dostupnim programima je dosta niska, a podaci o utjecaju korone na porast broja oboljelih od malignih bolesti i neodazivu građana na preventivne preglede su vrlo zabrinjavajući. Na području cijele Hrvatske kronično nedostaje socijalnih i zdravstvenih usluga koje značajno unaprjeđuju kvalitetu života ranjivih skupina, a situaciju još više otežava nerazumijevanje društva da se s „rakom može živjeti“ i kvalitetno doprinositi društvu te zato su ovakvi razgovori neizmjerno potrebni, rekla je Ivana Kalogjera, voditeljica projekta.

Svi zainteresirani moći će razgovarati sa liječnicima –  voditeljicom Odjela za radiologiju Opće bolnice Karlovac Ankicom Pleša,  voditeljicom Odjela za gastroenterologiju OB Karlovac Ivanom Kovačić, pročelnikom Službe za ginekologiju i opstetriciju OB Karlovac, prim. Željkom Štajcerom, liječnicom iz Kliničkog bolničkog centra u Zagrebu Majom Vukoja i prim. Majom Grba-Bujević, saborskom zastupnicom.