Prvi Karlovački

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola protiv trojice vozača bit će podneseni optužni prijedlozi

Autor: Branko Obradović

18.06.2020

Crna kronika

Ukradena stoka na području općine Plaški

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira u Dugoj Resi i tri prometne nesreće od koji jedna s teško ozlijeđenom osobom, jedna s lako ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Policijska službenica za odnose s javnošću Katarina Nadia Požega izdvojila je sljedeće.

Jučer u 14.00 sati u tunelu Mala Kapela dogodila se prometna nesreća. Teretnim vozilom srpskih registarskih oznaka upravljao je 50-godišnji državljanin Republike Srbije i kretao se u smjeru jugozapada. Dolaskom do tunela nije zaustavio vozilo na znak upaljenog crvenog svjetla nego se nastavio kretati te prednjim dijelom teretnog vozila udario u metalni branik, a potom i u stražnji dio osobnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 67-godišnjak. Osobno vozilo je od jačine udarca odbačeno u zid tunela. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač osobnog automobila i 65-godišnja putnica. Protiv 50-godišnjeg vozača teretnog vozila slijedi kaznena prijava.

Jučer je u prostorijama Policijske postaje Ogulin zaprimljena prijava 36-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 17. svibnja do 16. lipnja s pašnjaka na području općine Plaški otuđio stoku. Materijalna šteta veća je od 29.000 kuna.

Policijski službenici su jučer u Dugoj Resi utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,98 g/kg upravlja 46-godišnjak. Jučer su policijski službenici i u Rakovici utvrdili da neregistriranim osobnim automobilom upravlja 58-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,84 g/kg. Također i u Slunju su jučer policijski službenici utvrdili da neregistriranim mopedom upravlja 60-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,71 g/kg. Sva tri vozača su do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteni u posebne prostorije policije te će protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi.

Autor: Branko Obradović