Prvi Karlovački

Zbog sanacije klizišta Sv. Ana zatvara se cesta u Ulici Kalvarija između kućnih brojeva 7B i 7A

Autor: Marta Marinović

20.07.2021

Karlovac

Za sav promet, u srijedu 21. srpnja, zatvara se cesta u Ulici Kalvarija između kućnih brojeva 7B i 7A zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta Sv. Ana.

-Radovi obuhvaćaju potpuno uklanjanje postojeće prometnice koja je u lošem stanju, nedovoljne širine i nekvalitetne kolničke konstrukcije. Poprečni nagib prometnice i odvodnja vode nisu bili adekvatni što je uzrokovalo klizanje pokosa u zoni kamenog zida loše kvalitete.  Nakon toga  bit će izvedeni armiranobetonski mini piloti duljine 6 metara na koje će se osloniti armirano betonska konstrukcija zida u obliku dužine 65 metara. Projektom je predviđeno u kompletnoj dužini izraditi i kolničku konstrukciju širine 4,5 metara i pješačku stazu širine 1 metar te odvodnju oborinskih voda s lokacije klizišta. S obzirom da se na toj lokaciji nalazi i magistralni vodovod projektom je predviđen koridor za postavljanje novog vodovoda, a izmicanje vodovoda i izmjenu cijevi obavit će tvrtka Vodovod i kanalizacija, stoji u službenom priopćenju Grada Karlovca.

Vrijednost radova iznosi 2.105.713 kuna, a predviđen rok trajanja radova su četiri mjeseca.

Zbog sanacije klizišta, bit će prekinuto prometovanje između kućnih brojeva 7B i 7A Ulice Kalvarija. Alternativni pravac kretanja vozila će se odvijati dijelom Ulica Vučjak, Zagrad, Primorska, Marmontova (odnosno državna cesta D6) i Ulicom Cvitaki za oba smjera vožnje.