Ervin Jančić: Zbog porasta oboljelih od gripe mi smo prema preporukama struke ograničili posjete u Općoj bolnici Karlovac

Zbog povećanog broja oboljelih od gripe ograničene su posjete u Općoj bolnici Karlovac

VIŠE IZ RUBRIKE

    Zbog povećanog broja oboljelih od gripe ograničene su posjete u Općoj bolnici Karlovac. Ravnatelj karlovačke bolnice primarius Ervin Jančić istaknuo je da je to učinjeno na preporuku struke.

    -Zbog porasta oboljelih od gripe mi smo prema preporukama struke ograničili posjete u Općoj bolnici Karlovac. Oni koji su prijeko potrebiti zbog kontakta obitelji s pacijentom, potpisivanja suglasnosti, bolesti i ostalo da i to na ograničeno i kraće vrijeme. Ostale bih zamolio da nas razumiju i ako nisu prijeko potrebni dolaziti u posjete bolesnicima da sačekaju dok se preporuka ne stavi izvan snage. Ako dođe do rasplamsavanja gripe, preporuka će se pretvoriti u kompletnu zabranu posjeta u bolnici, rekao je ravnatelj Opće bolnice Karlovac primarius Ervin Jančić.

    Prema podacima kojima raspolaže Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije do sada je ukupno prijavljeno 236 osoba oboljelih od gripe.

    -Prema podacima kojima raspolažemo u Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije do sada je ukupno na području Karlovačke županije prijavljeno 236 osoba oboljelih od gripe. Od tog broja 134 je prijavljeno u razdoblju od 14. do 21. siječnja. Najveći broj oboljelih je u dobnoj skupini od 30 do 64 godine. Imamo i nekoliko prijava pneumonija kao komplikacija gripe, kazala je dr. Renata Hlaj iz Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije. (b.o.)