PŠ Slave Raškaj Ozalj

Završna svečanost projekta „Moja prijateljica knjiga“

VIŠE IZ RUBRIKE

Poticanje čitanja i kreativnog izražavanja

Projekt traje mjesec dana tj. u vrijeme obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige

U OŠ Slava Raškaj u Ozlju održana je 15. studenog završna svečanost projekta „Moja prijateljica knjiga“ Naime projekt je pokrenut 2014. godine u obilježavanju Mjeseca Hrvatske knjige s ciljem poticanje čitanja i kreativnog izražavanja, razvijanje kritičkog mišljenja opročitanom djelu te povezivanje i međusobno upoznavanje učenika i učitelja unutar Karlovačke županije te Sisačko moslavačke županije. Interes za sudjelovanjem u projektu izgodine u godinu raste.

U projektu su sudjelovale osnovne škole "Braća Seljan", Cetingrad,  "Dragojla Jarnević", Dubovac,  Grabrik,  Galdovo iz Siska, "Katarina Zrinski" Krnjak, Mahićno i domaćin projekta OŠ "Slava Raškaj".

Projekt traje mjesec dana tj. vrijeme obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige. Aktivnosti projekta je čitanje knjiga po vlastitom izboru, ali ne lektirno djelo koje se dotiču problematike mladih i njihovih odnosa sa starijim osobama i roditeljima te obraditi problematiku prisutnu u djelima. Završetak projekta okrunjen je svečanom priredbom gdje svi sudionici projekta prezentiraju svoj rad izradom slikovnice, stripa, dramatizacijom, literarnim radom, izradom audio/video zapisa, novinarski radom i izradom didaktičkih igara prema pročitanoj knjizi.

Završnoj svečanosti je prisustvovala je dožupanica Karlovačke županije  Vesna Hajsan Dolinar, gradonačelnica Grada Ozlja  Lidija Bošnjak, ravnateljica OŠ Dragojla Jarnjević,  Iva Katić. Dožupanica Karlovačke županije  Hajsan Dolinar pohvalila je projekt i čestitala učiteljici Mirjani Petrunić na ideji ostvarivanja projekta „Moja prijateljica knjiga“.

Ravnateljica OŠ Slava Raškaj, Gordana Basar zaželjela je dobrodošlicu svima sudionicima. Također je čestitala svim učiteljima i učenicima koji uz sve školske obaveze uključili se u projekt i mjesec dana marljivo radili. Također su na završnoj svečanosti bili predstavnici izdavačke kuće Školska knjiga. Već drugu godinu za redom Školska knjiga kao partner projektu i ove je godine svim sudionicima uručila poklon pakete i poklon knjigu za školsku knjižnicu.

Ovom se prilikom iz Škole su se zahvalili restoranu Žganjer koji je projekt gastronomski obogatio poznatim štrudlama iz Jaškova.

U projektu Moja prijateljica knjiga, nema natjecanja, svi su pobjednici jer uz svoje školske obaveze proveli vrijeme i potaknuli organizaciju i složnost, razvili timski rada i izrazili svoju kreativnost. Voditeljica projekta je Mirjana Petrunić.