Prvi Karlovački

Završna konferencija projekta „Volontiram, činim razliku!“

Autor: Miloš Milovanović

30.07.2019

Županija

Sveukupno projektom bilo obuhvaćeno preko 200  korisnika

Na završnoj konferenciji projekta „Volontiram, činim razliku!“ predstavljeni su rezultati i provedene aktivnosti  te najavljene buduće  u djelokrugu Lokalnog volonterskog centra Kupa.  Projekt se provodio od 1. kolovoza prošle godine, a završava sutra i to u partnerstvu s Gradovima Ozljem i Dugom Resom te Općinom Lasinja. Vrijednost mu je bila 90 tisuća kuna, a financiralo ga je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Premda očekivani, neki rezultati su i nadmašili naša očekivanja. Kroz projekt smo financirali djelatnosti našeg Lokalnog volonterskog centra gdje smo promovirali i informirali o tome što je volonterstvo, koja su prava i obveze volontera i organizatora volontiranja. Isto tako počeli smo s jednom novinom, a to je slanje Newslettera kojih smo poslali 11 na 300 e-mail adresa s područja LAG-a, proveli smo tri analize potreba sa savjetima mladih u Ozlju, Dugoj Resi i Lasinji što nam je bilo jako bitno kako bismo zapravo vidjeli što mladi žele u području volonterstva: Primjerice, žele li volontirati – ako žele što žele, a ako ne žele – zašto ne žele. Rezultati te analize su dosta šaroliki; neki imaju zavidno znanje o volonterstvu, a neki zapravo još uvijek ne znaju one osnovne pojmove koji se tiču volonterstva. Isto tako, vodili smo učenike dviju osnovnih škola iz Žakanja i Lasinje u Oroslavje kod naših kolega u Lokalni volonterski centar gdje smo sudjelovali na volonterskoj akciji uređenja igrališta jedne područne škole i time pokazali kako se slične aktivnosti mogu odvijati, rekla je voditeljica projekta Petra Cule.

Kroz projekt su bila angažiranja dva volontera koji su volontirali 12 mjeseci i  kojima je izdana potvrda o kompetencijama stečenim za volontiranje što bi im moglo pomoći i na tržištu rada. Inače, sveukupno je  bilo preko 200 korisnika.

(m.m.)

Foto: i.č.

Autor: Miloš Milovanović