Završio Projekt usmjeren aktivnostima mladih na ruralnim područjima „Mladi za mlade“

VIŠE IZ RUBRIKE

  Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ iz Karlovca, završila je s provedbom Projekta usmjerenog aktivnostima mladih na ruralnim područjima „Mladi za mlade“.

  Projekt je započeo 1. travnja 2020 godine, a njime je obuhvaćena većinom mlađa populacija s područja Općine Krašić, no sudjelovali su i ostali zainteresirani građani. Nažalost, pandemija COVIDA – 19, pratila je projekt kroz cijelu provedbu i uzrokovala je poteškoće s održavanjem aktivnosti i mogućnost prisutnosti predviđene ciljane skupine na aktivnostima, no zajedničkom suradnjom svih dionika na Projektu, uspjeli su okupiti korisnike i van zacrtane ciljane skupine.

  Aktivnosti su se organizirale u skladu s potrebama, interesima i mogućnostima korisnika, a sve kako bi im se ponudio kvalitetan i edukativan sadržaj, te kako bi što kvalitetnije provodili slobodno vrijeme unutar mjesta u kojem prebivaju. Planirane aktivnosti bile su zamišljene u obliku 19 edukativnih, kreativnih i sportsko – rekreativnih radionica, te kroz volontersku organizaciju i provedbu aktivnosti u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih, odnosno organizaciju biciklijade na području općine Krašić. Također, organizirana je i provedena volonterska ekološka akcija čišćenja okoliša i uređenja javnog kupališta u općini Krašić. Na kraju provedbe Projekta, tiskala se kratka brošura o svim aktivnostima koje su se provele tokom provedbe projekta.

  Iako je provedba projektnih aktivnosti bila i više nego izazovna i zahtjevna, obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom COVIDA – 19, većina aktivnosti se uz manje izmjene i prilagodbe, ali i uz preporuke Stožera civilne zaštite RH, pravovremeno organizirala i provela.

  Održivost Projekta osigurala se putem kontinuirane suradnje s partnerskim organizacijama Lag Vallis Colapisom, Gradom Karlovcem, Općinom Krašić i suradničkim organizacijama Udrugom mladih „Vrata prirode“ iz općine Krašić i Volonterskim centrom Kupa.

  Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u vrijednosti od 50.000,00 kuna.

  -Ovim bismo putem željeli zahvaliti svim dionicima Projekta „Mladi za mlade“, na sudjelovanju, uspješnoj suradnji i realizaciji gotovo svih aktivnosti, a u ovo izazovno i teško vrijeme pogođeno pandemijom COVIDA - 19. Iako s brojčanim ograničenjima sudionika i sitnim izmjenama nekih od zacrtanih aktivnosti, ponosni smo na postignuti uspjeh Projekta. Posebno se zahvaljujemo Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje nam je uvelike izašlo ususret i olakšalo provedbu aktivnosti, a kako bismo čim više bili u mogućnosti realizirati Projekt i u konačnici postignuti zadane ciljeve, kažu iz Udruge Turbina promjena.