Prvi Karlovački

Završio LAG VALLIS-ov projekt namijenjenim dugo nezaposlenima na ruralnim područjima

Autor: Sunčica Laić

28.11.2019

Županija

Željeli smo pomoći poljoprivrednicima da sami rade na plasmanu i sami dođu do krajnjeg korisnika i tako lakše plasiraju svoj proizvod na tržište, izjavila je rekla Zrinka Pavlov, administrativno-financijski djelatnik na projektu.

Provedene aktivnosti i rezultati LAG VALLIS-ovog projekta “Zapošljavanje kroz suvremeni pristup ponudi poljoprivrednih proizvoda”, predstavljene su na današnjoj završnoj konferenciji za novinare.

Cilj projekta bila je učinkovita provedba tri županijske strategije razvoja ljudskih potencijala, a ciljane skupine bili su dugotrajno nezaposleni mladi i žene, te nezaposleni stariji od 50 godina u ruralnim područjima Karlovačke, Zagrebačke i Ličko-senjske županije.

-U svih osnovanih šest klubova zajedno, u Ozlju, Dugoj Resi, Ogulinu, Slunju, Otočcu i Pisarovini, bilo je uključeno 54 osobe, od čega 36 žena i 18 muškaraca koji su prošli naše edukacije. Svi sudionici su iz ciljanih skupina, a to su dugotrajno nezaposleni mladi i žene, te nezaposleni stariji od 50 godina u ruralnim područjima Karlovačke, Zagrebačke i Ličko-senjske županije. Ukupno smo u suradnji s našim partnerima održali 29 radionica u svakom klubu za zapošljavanje koji su zaista pokrili jedno veliko područje. Misao vodilja projekta bila je kako nezaposlene i dugotrajno nezaposlene upoznati s različitim načinima proizvodnje poljoprivrednih proizvoda, te nekakvog jednostavnijeg i modernijeg načina njihovog plasmana na tržište.  Naime, kao otegotna okolnost prepoznaje se tromost cijelog sustava, te smo željeli pomoći poljoprivrednicima da sami rade na plasmanu i sami dođu do krajnjeg korisnika i tako lakše plasiraju svoj proizvod na tržište, izjavila je rekla Zrinka Pavlov, administrativno-financijski djelatnik na projektu.

Inače, od ukupno 54 osoba uključenih u klubove za zapošljavanje, do danas je zaposleno sedam osoba.

Projekt  je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu nešto manjem od milijun kuna i trajao je 18 mjeseci. Partneri LAG-a Vallis Colapisu bili su LAG Frankopan, Ženska grupa Karlovac-Korak, HR-Koncept, Grad Karlovac i Karlovačka županija. (sl)

Foto: (ič)

Autor: Sunčica Laić