Prvi Karlovački

Završio četrnaesti dugoreški Kunstbunker

Autor: Ivica Pilaković

03.07.2022

Kultura

14. KUNSTBUNKER MUSIC & ART FESTIVAL

U okviru 7. Open arta u Parku vila u Dugoj Resi 1. i 2. srpnja održao se 14. Kunstbunker Music & Art Festival s mnogo umjetničkog sadržaja ponuđenog građanima besplatno.

Festival je društveno angažirani umjetnički projekt koji želi prerast u umjetničku rezidenciju Kunstuniverziteta Graz i Akademije likovnih umjetnosti Zagreb. Festival je umjetnička socijalna skulptura koju Nikola Vukmanić realizira u suradnji s Leonardom Lesićem. Realizirajući ovaj festival Kunstbunker Duga Resa na inovativan i konstruktivan način obogaćuje kulturni život lokalne zajednice i Karlovačke županije.

Za vrijeme cijelog trajanja festivala izloženi su radovi lokalnih, umjetnika te nekoliko umjetničkih instalacija.

Svoje stvaralaštvo predstavile su pjesnikinje Darija Žilić i Mojca Rapo Waite, a pjesnički nastup Marijana Grakalića pratio je saksofonist Hajro Pašalić.

Prvog dana fesitvala održali su se koncerti dvojca Tony & Guy te benda Sfumato.

I ove godine se nastavila suradnja s Umjetničkom akademijom u Grazu pa je tako drugog dana festivala nastupila glazbena skupina ovjenčana austrijskom državnom nagradom Donnauwellenreiter. Nakon toga je festival zaključio jazz sastav Sunrise Sessions Collective.

Pokrovitelji su bili Grad Duga Resa, Županija karlovačka, Austrijski kulturni forum, Karlovačko, Turistička zajednica područja četiri rijeke i Aquestil.