Prvi Karlovački

Završilo peto izdanje ŠtrudlaFesta

Autor: Miloš Milovanović

14.09.2020

Županija

Manifestacija održana na čak 30-tak lokacija, a uključilo se 28 restorana i pet muzeja

Bogati program petog izdanja ŠtrudlaFesta, najvažnije turističke manifestacije ozaljskog kraja, ali i cijele Karlovačke županije,  završio je jučer.

ŠtrudlaFest je ove godine bio duži i bogatiji nego ikad, na čak 30-tak lokacija. Bilo je uključeno 28 restorana, pet muzeja i ono što nas posebno veseli jako dobre reakcije i posjetitelja i izlagača. Cijeli ŠtrudlaFest protekao je uz najviše poštivanje epidemioloških mjera. Svi sadržaji i programi bili su prilagođeni upravo tim mjerama te se i ovim putem zahvaljujem svim posjetiteljima koji su ih se pridržavali, rekla nam je koordinatorica manifestacije Lidija Žganjer Gržetić i nastavila.

Uz prekrasno vrijeme posjetitelji su  uživali u piknik košarama: „štrudloljubac“, „štrudlomanija“, „karlovačkoj piknik košari“… Organizirali smo najslađu biciklističku rutu na svijetu – „Štrudla by bike“ i ona je imala fantastičan odaziv posjetitelja, posebice onih iz Zagreba i Rijeke. Dobro su bile posjećene likovne radionice te radionica keramike na kojoj su posjetitelji oslikavali svoj tanjurić za štrudlu. Naravno, bilo je tu puno gastro radionica. Posebno veseli dobra posjećenost muzeja, a dobili smo pozitivne reakcije i iz Baraćevih spilja koji su dijelili besplatnu štrudlu uz ulaznice te su vrlo zadovoljni odazivom. Isto tako, Zavičajni muzej grada Ozlja i Etno park bili su domaćini prekrasnih događanja, gastro radionica i koncerta „Štrudla i jazz“. Degustirali smo desetke okusa štrudle, naši izlagači su bili ponovno kreativni, a posjetitelji zadovoljni onime što su mogli kušati.

Osim podrške Grada Ozlja i novoosnovane Turističke zajednice područja Kupa, festival štrudle prepoznala je i Karlovačka županija kao najveću gastro manifestaciju u županiji.