Prvi Karlovački

Završeni radovi u ulici Prilaz Kozjači, radno i u Nemičićevoj

Autor: Marta Marinović

13.01.2022

Karlovac

U Karlovcu već neko vrijeme možemo vidjeti bagere, radnike i otvorena gradilišta. Danas je gradonačelnik Damir Mandić sa suradnicima, izvođačima radova i predsjednicima gradskih četvrti Švarča i Luščić – Jamadol obišao gradilište u Ul. M. Nemičića i završene radova u ulici Prilaz Kozjači.

Radovi na rekonstrukciji Ulice M. Nemičića, obuhvaćaju trasu dužine 235 m, od raskrižja Ul. A. Hebranga do raskrižja s Ul. Donja Švarča. Ovim projektom bit će rekonstruirani: raskrižje s Ulicom Andrije Hebranga, kolnik će biti proširen na 6 metara i uredit će se dvije prometne trake. Radit će se i na raskrižju sa Skopskom ulicom s uklopom u postojeću, kao i raskrižje s Ul. Donja Švarča, a bit će uređena i obostrana pješačka staza od Ul. A. Hebranga do Skopske ul. Radovi će obuhvatiti i izvođenje instalacije javne rasvjete na deset stupova, izveden potporni zid u dužini oko 43 metara.

-Vrijednost građevinskog zahvata, odnosno rekonstrukcije Ul. M. Nemičića je 2.2 milijuna kuna. Uz ove radove, Vodovod i kanalizacija istovremeno će rekonstruirati kanalizacijsku i vodoopskrbnu mrežu što će značiti ulaganje dodatnih 3.4 milijuna kuna. Ugovoreni rok za izvođenje je 150 dana, a stanovnici već u ožujku mogu očekivati sasvim novi i ljepši izgled njihove ulice. Na prijedlog stanovnika i gradske četvrti nedavno je projektirana i izvedena javna rasvjeta u ulici Prilaz Kozjači čemu je prethodilo rješavanje zahtjevnih imovinsko pravnih odnosa na trasi zahvata. Projekt je postavljeno deset novih stupova javne rasvjete s LED svjetiljkama čime je znatno povećana vidljivost, odnosno sigurnost prometa i kretanja pješaka u toj ulici. Vrijednost radova iznosi 190.000 kuna, navodi se u službenom priopćenju gradske uprave.