Prvi Karlovački

Završena obnova kompletne infrastrukture u Ulici Petra Filipca

09.10.2019

Kultura

Investicijom od 2,5 milijuna kuna bez PDV-a podignut standard življenja Gažana

Završeni su radovi na obnovi kompletne infrastrukture u Ulici Petra Filipca na Gazi. Projekt su zajednički realizirali Grad Karlovac i tvrtka Vodovod i kanalizacija, a vrijedan je 2,5 milijuna kuna bez PDV-a.

-S ciljem unapređenja kvalitete usluge koju tvrtka Vodovod i kanalizacija pruža građanima grada Karlovca, obavili smo rekonstrukciju vodno komunalne infrastrukture gdje je zamijenjeno 200 metara sustava odvodnje koja je bila prije od betonskih cijevi, sada su ugrađeni novi materijali, ugrađen je veći broj revizionih okana i slivničkih rešetki, istaknuo je između ostalog Nikola Rogoz, direktor tvrtke Vodovod i kanalizacija. Uz to, kako je naveo, rekonstruirana je i vodoopskrba s priključcima za zgrade kako bi smanjili gubitke u ovom dijelu grada i poboljšali  kvalitetu isporučene vode  s obzirom da se više u ovoj ulici ne koriste željezne cijevi nego su ugradili cijevi iz novih materijala. Napravljen je i sustav javne rasvjete, DTK kanala, ugrađen je veći broj hidranata zbog protupožarne zaštite ovog dijela grada. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 2,5 milijuna kuna bez PDV-a, od čega je investicija Vodovoda i kanalizacije 1,273 milijuna kuna, a preostalo je financirao Grad Karlovac.

Predsjednica Gradske četvrti Gaza, Sara Požar zahvalila je Gradu i gradonačelniku koji je prepoznao dugogodišnji problem i u suradnji s ViK-om i svima koji su sudjelovali u provedbi projekta, napravili ovu sada prekrasnu ulicu.

Isplatilo se strpljenje, građani su jako zadovoljni, duže su čekali ali sada su napokon dobili jednu sveobuhvatno riješenu prometnicu, istaknula je Požar.

Gradonačelnik Damir Mandić podsjetio je kao se ova ulica već dugi niz godina „vrti“ kao jedna obveza koju bi Grad trebao odraditi, te je izrazio zadovoljstvo što su to sada uspjeli realizirati.

-Sami projekt što se tiče Grada Karlovac bio je težak 1,6 milijuna kuna tako da imamo kompletno riješenu cijelu komunalnu infrastrukturu i nogostupe i rasvjetu i DTK mrežu i sve što je nužno i ova ulica je definitivno podigla standard življenja naših Gažana u ovom dijelu grada, naglasio je gradonačelnik. Dodao je kako imaju još pet, šest urgentnih lokacija koje bi trebali rješavati na isti način i po istom principu ali u sklopu Aglomeracije Karlovac-Duga Resa. Istaknuo je primjerice Baščinsku ulicu  sa Švarče prema Mostanju i Jamadol gdje su neophodni nogostupi. Rekao je i kako je Karlovac koji se prostire na 402 km2 grad koji ima puno ulica i cesta koje treba asfaltirati.

-U tom dijelu nastojimo ravnomjerno gledati cijeli grad, ali s obzirom na financijske mogućnosti moramo se ravnati prema nekim prioritetima i tu smo u kontaktu s vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora, izjavio je prvi čovjek grada Karlovca. Ujedno je zamolio sugrađane koji žive u prostorima gdje još nisu odradili taj dio posla za razumijevanje i strpljenje, poručivši kako  na tome rade svakodnevno, te će u narednim godina i one biti „riješene“.

(sl)

Foto: (ič)