Udruga Carpe Diem uspješno je završila treći ciklus radionica za mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 29 godina u sklopu projekta Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, s ciljem veće konkurentnosti i boljeg položaja mladih osoba na tržištu rada.

Završen treći ciklus radionica za mlade nezaposlene i započinje četvrti ciklus

VIŠE IZ RUBRIKE

    Posljednja tri tjedna intenzivno se radilo s korisnicima u Dugoj Resi i Karlovcu, te su se oni kroz radionice uspješno osnažili ali i motivirali. Svakodnevno su prolazili kroz teme kao što su osobne vještine, tipovi osobnosti, izrada životopisa i zamolbe za posao, samopredstavljanje i simulacija razgovora za posao.  Osim grupnih radionica, provedeno je i individualno savjetovanje u kojem se moglo posvetiti svakom korisniku osobno i dodatno osnaživati njihove vještine. Tijekom individualnih razgovora snimani su i video životopisi kako bi ih se moglo postaviti na online platformu za poslodavce koji su suradnici na projektu. Cijeli ciklus zaključen je izradom osobnih akcijskih planova zapošljavanja a najviše su voditelji radionica ponosni na napredak koji su korisnici ostvarili. Novi ciklus radionica započinje već 03. prosinca i to u Slunju, a svi zainteresirani pozivaju se da se prijave putem prijavnog obrasca.

    Ove radionice namijenjene su svim mladim osobama s područja Karlovačke županije, neovisno o stupnju obrazovanja i neovisno o tome jesu li prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Cilj radionica je naučiti mlade osobe izrađivati vlastiti životopis, kreativni, standardni i video životopis, pisati molbe i prijave za posao, pretraživati oglase za posao te razviti vještine samoprezentacije i predstavljanja pred poslodavcima. Osim toga, mladi će imati mogućnost upoznati poslodavce s područja Karlovačke županije, postaviti svoje životopise na online platformu Kluba za zapošljavanje mladih gdje će pak poslodavci moći direktno pretraživati njihove životopise. Radionice će se odvijati kroz tri tjedna u trajanju od 3 sata dnevno, od čega su predviđena dva tjedna grupnog rada i tjedan dana individualnog savjetovanja, s kontinuiranom mentorskom podrškom po završetku radionica. Radionice će se odvijati u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu, Vojniću i Slunju a treći ciklus započinje 3. prosinca 2018. u Slunju.

    Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije projekt je Udruge Carpe Diem u partnerstvu s Gradom Karlovcem, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 989 443,00 kn.

    Za sve dodatne upite i informacije posjetite Facebook ili Instagram stranicu "Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije".