Sljedeći ciklus edukativnih radionica „Što je Cyberbullying?“ održati će se ožujku.

Završen prvi ciklus edukativnih radionica na temu „ Obilježavanje Dana sigurnijeg Interneta“

VIŠE IZ RUBRIKE

    Udruga za lokalni razvoj „ Turbina promjena“ održala je 19. veljače zadnju edukativnu radionicu u sklopu prvog ciklusa edukativnih  radionica pod nazivom „Obilježavanje Dana sigurnijeg Interneta“ kroz Projekt prevencije elektroničkog nasilja nad i među djecom „#IsključiNasilje.“ Radionice su održane u četiri Osnovne škole na području Karlovca, županije i okolice i to redom Osnovne škole Banija, Grabrik, Mahično, i Draganić.

    Ciklus edukativnih radionica „Obilježavanje Dana sigurnijeg Interneta“ jedan je od četiri ciklusa koji se provode u sklopu Projekta prevencije elektroničkog nasilja nad i među djecom „#IsključiNasilje“. Edukativne radionice je izvodila stručna suradnica Stella Šimunić, a projektni administrator je Natalija Špoljarić.

    Na radionicama učenici su bili podijeljeni u četiri grupe, te je svaka grupa dobila tekst  za zadanom temom i pitanja na koju su morali odgovoriti.Nakon toga djeca su imali raspravu o elektroničkom nasilju te su spoznali prednosti i nedostatke elektroničkog svijeta. Kroz ovu edukativnu radionicu djeca su stekla znanje kako se pravilno ponašati na Internetu.

    Utjecaj, odnosno ishodi ovog ciklusa edukativnih radionica je da su učenici osviješteni odgovornom ponašanju na Internetu, te  su naučili koje informacije dijelimo sa drugima, koje ne dijelimo i na koji način. Sljedeći ciklus edukativnih radionica „Što je Cyberbullying?“ održati će se ožujku.