Zavod je na stradalo područje uputio 3 T2 tima hitne pomoći, 2 T1 tima hitne pomoći te vozilo sanitetskog prijevoza

Zavod za hitnu medicinu KA-županije pomagao na potresom pogođenom području

VIŠE IZ RUBRIKE

    Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije osim redovnih obveza i poslova, u proteklih tjedan dana uključio se i u pružanje pomoći  stanovništvu stradalom u potresu na području Sisačko moslavačke županije.

    -Zavod za hitnu medicinu  je odmah  nakon vijesti o razmjerima potresa na  područje Sisačko-moslavačke županije uputio 3 T2 tima hitne pomoći, 2 T1 tima hitne pomoći, te vozilo sanitetskog prijevoza Karlovac. Na tom području odrađeno je 14 prijevoza pacijenata, od toga su dva dovezena u Opću bolnicu Karlovac, a ostali su transportirani u zagrebačke bolnice. Evakuirani su bolesnici iz bolnice od kojih su neki politraumatizirani ili COVID bolesnici. Timovi Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije sudjelovali su i u evakuaciji ljudi iz domova za starije. Trenutno na pogođenom području nema karlovačkih hitnih službi, ali spremnost istih je na najvišem stupnju, rekao nam je ravnatelj Perica Vucelić.

    Ni u jednom trenutku u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, naglasio je, nije bila ugrožena sigurnost građana. Ipak, zbog potresa se povećao broj intervencija kod osoba koje su imali simptome stresa te im je bila nužna pomoć.