Prvi Karlovački

Zatvorska i novčana kazna za recidivistu u prometu

Autor: Branko Obradović

05.09.2020

Crna kronika

U Karlovcu otuđeno osobno vozilo

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela, tri narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i Ogulinu i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Voditelj smjene OKC-a Damir Danilović izdvojio je  sljedeće.

Jučer je  u policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 31-godišnjaka da mu je noću s 3. na 4. rujna u Karlovcu, gradska četvrt Novi centar nepoznati počinitelj otuđio osobno vozilo. Materijalna šteta veća je od  70.000 kuna.

Jučer u popodnevnim satima u Karlovcu, gradska četvrt Dubovac nepoznati počinitelj provalio je u osobno vozilo vlasništvo 54-godišnjaka i otuđio torbicu u kojoj su se nalazili novčanik, mobitel, dokumenti, bankovna kartica i novac. Materijalna šteta nekoliko tisuća kuna.

Jučer u dopodnevnim satima u naselju Ilovac, grad Karlovac policijski službenici utvrdili su da teretnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje upravlja 33-godišnjak. Također, utvrđeno je da nije koristio sigurnosni pojas, a prije nego je zaustavljen oglušio na izdane naredbe policijskih službenika pomoću zvučnih i svjetlosnih signala.  Kako je utvrđeno da se radi o osobi koja je višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“, vozač je uhićen i uz optužni prijedlog priveden na nadležni Općinski sud gdje mu je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena kazna zatvora od 60 dana i 6000 kuna novčane kazne.