Prvi Karlovački

Zatvorom, novčanom kaznom i zabranom upravljanja kažnjen recidivist u prometu

Autor: Branko Obradović

11.10.2021

Crna kronika

Krađa sijena na području općine Plaški

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je jedno kazneno djelo i dvije prometne nesreće od kojih jedna s lako ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

Jučer je u Policijskoj postaji Ogulin zaprimljena prijava 37-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 15. srpnja do 6. listopada s livada na području općine Plaški otuđio bale suhog sijena u vrijednosti većoj od 9.000 kuna.

Jučer 10. listopada na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“. Naime, radi se o 58-godišnjaku koji je 9. listopada zaustavljen u Karlovcu, a utvrđeno je da je upravljao teretnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje, da nije koristio sigurnosni pojas te da je u vozilu prevozio više osoba nego što je to dozvoljeno.

Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 50 dana, novčanu kaznu u iznosu od 1300 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.