Evidentirano jedno kazneno djelo

Zatvorom i novčanim kaznama kažnjena dvojica "recidivista" u prometu

VIŠE IZ RUBRIKE

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je jedno kazneno djelo. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

    Policijski službenici su jučer 19. siječnja na području Karlovca utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka, za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima i pod utjecajem alkohola od 1,21 g/kg upravlja 38-godišnjak. Ujedno, vozač se prethodno nije zaustavio na naredbu policijskih službenika, sletio je van kolnika, a tom prilikom nije nastala materijalna šteta niti je bilo ozlijeđenih osoba.

    Također, policijski službenici su 18. siječnja na području Karlovca utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,87 g/kg upravlja drugi 38-godišnjak.

    Kako je utvrđeno da se radi o osobama koje su višestruki počinitelji prekršaja tzv. „recidivisti“, vozači su uhićeni i privedeni na nadležni Općinski sud gdje su im zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečene kazne i to u prvom slučaju 29 dana zatvora i 9300 kuna novčane kazne, a u drugom slučaju 30 dana zatvora i 3000 kuna novčane kazne.