Prvi Karlovački

Zatvor za prometnog “ponavljača”

Autor: Renata Benković

26.07.2020

Crna kronika

Kazna zatvora od 59 dana prometnom "recidivistu"

Na području PU karlovačke u protekla 24 sata zabilježena su tri kaznena djela i četiri prometne nesreće, rekao je za naš radio voditelj smjene u OKC-u Damir Danilović.

-Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 46-godišnjak koji je jučer zaustavljen na području Blatnice Pokupske, za kojeg je utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“. kategorije. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 59 dana te je odmah nakon saslušanja na sudu predan u zatvor u Karlovcu.

-I tijekom noći sa 25. na 26. srpnja na području Policijske uprave karlovačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“. U akciji je alkotestirano 196 vozača, a njih 16 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveće koncentracije alkohola izmjerene su kod 51-godišnjaka iz Karlovca i 61-godišnjaka iz Cetingrada u iznosu od 2,25 g/kg.