U Aquatici gostuje izložba "Vijesti iz prapovijesti"

Zašto su dinosauri zanimljivi? Što znamo o krapinskom pračovjeku?

VIŠE IZ RUBRIKE

Izložba

Autorica didaktičke izložbe je viša muzejska pedagoginja Lorka Lončar Uvodić

Danas je otvoren nova izložbu za djecu "Vijesti iz prapovijesti" Muzej krapinskih neandertalaca u edukacijskoj dvorani Aquatike.
Ova izložba prvenstveno je namijenjena djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole, no i svim drugim ljubiteljima prapovijesti, dinosaura i ostalih neobičnih bića na Zemlji te predaka ljudi.

Izložba prikazuje zanimljivosti o razvoju života na Zemlji, a sastoji se od 7 cjelina: Neobična bića paleozoika / Kako su izgledale prve životinje i biljke na Zemlji?, Strašni gmazovi mezozoika / Zašto su dinosauri tako zanimljivi?, Novi sisavci kenozoika / Kako su izgledali preci konja i slonova, prve zvijeri i kitovi?, Razvoj čovjeka / Kako su izgledali i živjeli najstariji preci čovjeka?, Neandertalci na Hušnjakovu / Što sve znamo o krapinskom pračovjeku?, Moderni čovjek u Europi / Kako su živjeli ljudi u kamenom dobu? i Budi geolog! / Kako znanstvenici proučavaju prošlost Zemlje?

-Izložba pobuđuje sva osjetila te potiče djecu na istraživanje jer sadrži interaktivne materijale i didaktičke postamente, pješčanik za iskopavanje, fosile i minerale za proučavanje… Modeli prapovijesnih životinja i rekonstrukcija neandertalske špilje u kojoj se mogu poslušati zvukovi prirode, zasigurno će potaknuti dječju maštu te probuditi njihovu znatiželju i interes za prapovijest. Kompletan postav izložbe, ilustracije i tekstovi napisani velikim štampanim slovima, prilagođeni su djeci, a odraslima u njihovoj pratnji namijenjena je zanimljiva publikacija „Vijesti iz prapovijesti“, napravljena u formi novina, ističu u Aquatici.

Autorica didaktičke izložbe je viša muzejska pedagoginja Lorka Lončar Uvodić.

Posjetitelji Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac moći će od 16. svibnja do 1. prosinca 2024. razgledati ovu zanimljivu gostujuću izložbu.