Prvi Karlovački

Započeo postupak javne nabave za obilaznicu Turnja

20.07.2019

Karlovac

Polako, ali sigurno do konačnog cilja - obilaznice koja će ublažiti promet na Turnju i učiniti ga sigurnijim mjestom življenja

Upravo onako kako je i obećano, Hrvatske ceste su započele s postupkom javne nabave za izgradnju turanjske obilaznice.

Za izgradnju dionice Mostanje-Vukmanički Cerovac duljine oko 6,2 km, objavljeno je, sukladno Zakonu o javnoj nabavi, prethodno savjetovanje čime je započeo postupak javne nabave, odgovorili su na naš upit iz Hrvatskih cesta.

Procijenjena vrijednost nabave za radove iznosi 168 milijuna i 500 tisuća kuna (bez PDV- a), a radovi bi trebali biti dovršeni u roku od 24 mjeseca od uvođenja izvođača u posao.

Izgradnja predmetne dionice započet će po okončanju postupaka nabave za radove izgradnje i opremanja te uslugu stručnog nadzora, a što bi trebalo biti najkasnije do kraja 2019. godine (ovisno o eventualnim žalbenim postupcima i sl.), poručili su iz Hrvatskih cesta.

-Veselimo se što sve ide svojim tijekom kako nam je i obećano, objavili su Turanjčani na Facebook stranici.

Podsjetimo, na zadnjem sastanku mještani su bili zadovoljni provedenim kratkoročnim mjerama te samom najavom raspisivanja Javne nabave. Tada su naglasili da ukoliko Javna nabava ne bude raspisana do 30. srpnja, utoliko će sa svojim šetnjama krenuti već o 1. kolovoza. Apelirali su na sve one koji će se javiti na Javnu nabavu da svojim žalbama ne usporavaju njezin tijek kako bi radovi započeli što prije.

Da obećanje nije ispunjeno, bila bi ovo paprena turistička sezona za sve one koji bi na jug kretali D1 cestom. Ovako, šetnji za sada biti neće. (m.m.)

Foto:Igor Čepurkovski