Prvi Karlovački

Zapaljena 402 lampiona za djecu poginulu u Domovinskom ratu

Autor: Branko Obradović

19.11.2019

Mozaik

Još jedna plemenita akcija Udruge veterana satnije "Rebels"

Udruga veterana satnije Rebels organizirala je danas na Aleji hrvatskih branitelja paljenje lampiona za svu poginulu djecu u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata, njih 402. Ovoj akciji priključili su se i učenici Osnovne škole Dragojla Jarnević. Paljenje lampiona održano je uoči 20. studenog Međunarodnog dana djeteta. Govori predsjednica Udruge veterana satnije “Rebels” Ana Kasunić

-Ovo su dani kada se obilježavaju sjećanja na Vukovar i Škabrnju, spomen na sve gradove žrtve u Domovinskom ratu. Udruga veterana satnije Rebels već nekoliko godina zaredom organizira paljenje svijeća za svu poginulu djecu za vrijeme Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj, njih 402. Zbog generalnog štrajka u osnovnim i srednjim školama  isključivo dragovoljno roditelji su poslali svoju djecu da sudjeluju u ovoj plemenitoj akciji, rekla je Kasunić.

Pripadnici Udruge veterana satnije “Rebels” palili su lampione, a predsjednica Ana Kasunić zajedno s djecom postavljala ih je duž Aleje hrvatskih branitelja.

-Spomen na najmlađe žrtve Domovinskog rata važno je obilježiti da se ne zaboravi. Moramo se prisjetiti te poginule djece, jer te su žrtve važne kao i svi poginuli branitelji i civili u Domovinskom ratu ne svojoj krivnjom. Jednostavno žrtve se ne smiju zaboraviti, kazala je Ana Kasunić. (b.o.)