Prvi Karlovački

Zanima te gluma? Onda su dramske radionice “KIKS” prave za tebe!

Autor: Marta Marinović

15.06.2020

Karlovac

Nakon koronakrize, na Malu scenu Hrvatskog doma vraćaju se dramske radionice „KIKS“. Ovog puta, „kiksat“ će se u nešto drugačijem obliku, točnije u pet modula. Svaki modul bit će jedinstven i drugačiji po pitanju glumačkih tehnika i tematike, a isto će ovisiti o grupi i njihovim interesima. Iako će ritam svakog modula individualno biti dirigiran dinamikom skupine, plan je zaviriti u svijet glume metodama Stanislavskog, Boala te Chekhova.

„KIKS“ je namijenjen prvenstveno mladima, a posebice amaterima i onima koji se nikada nisu bavili glumom. Bez obzira na to, svatko je dobrodošao sudjelovati, odnosno pozvani su svi, a ulaz je naravno  besplatan. Najvažniji cilj radionica je, osim upoznati polaznike sa osnovama kazališne glume i scenskog izričaja, razviti njihovu svijest o sebi, vlastitom tijelu i glasu, a sve kroz svojevrsnu igru. Voditelj „KIKS-a“  je mladi entuzijast Leo Staković, a u planu su i gostujući predavači.

Prvi modul bit će održan već ovog utorka, 16. lipnja u 19 sati, a nastavit će se „kiksati“ jednom mjesečno, sve do listopada. Važno je napomenuti da se sve više bliži otvorenje Urbanog parka uz Hrvatski dom, što će za amatersku glumačku skupinu značiti probe na otvorenom.

Autor: Marta Marinović