Zamjena vrelovodnih cijevi i ventilskih okana privode se kraju za ovu godinu, nastavak na proljeće

VIŠE IZ RUBRIKE

    U sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ privode se kraju radovi na zamjeni vrelovodnih cijevi, ali samo za ovu ljetnu sezonu. Trenutno se provode tlačne probe nakon čega slijede izolaterski radovi, te potom vraćanje trase u prvobitno stanje, obavijestili su iz Gradske toplane.
    -Izvođači radova Održavanje i izgradnja pogona d.o.o. te Zajednica ponuditelja BK Montaža d.o.o., ZG Marine d.o.o. i Zagreb Montaža d.o.o. rade ubrzano kako bi sve bilo na vrijeme spremno za početak nove ogrjevne sezone. Radovi se izvode u gradskim četvrtima Rakovac, Novi centar, Grabrik i Luščić. Nastavak radova slijedi u proljeće 2023. godine.
    Zamjenom vrelovodnih cijevi poboljšat će se kvaliteta isporuke toplinske energije lokalnoj zajednici grada Karlovca. Provedbom ovog projekta smanjit će se gubici topline u distribuciji toplinske energije s trenutnih 15 posto na manje od 8 posto.
    Korištenjem centralnog toplinskog sustava zagarantirana je sigurnost, raznovrsnost i redundantnost, kao i mogućnost upotrebe raznovrsnih obnovljivih izvora energije. Realizacijom ovog projekta postići će se centralizirano upravljanje isporukom toplinske energije kroz centralni toplinski sustav, a time posredno i većom kvalitetom zraka i života u gradu Karlovcu, stoji u priopćenju.
    Projekt „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ sufinancira se sredstvima Europske unije. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862 kuna od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862 kuna, a od kojih se 103.585.047,02 kuna financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, putem ITU mehanizma.