Prvi Karlovački

Zaljubljenici u književnosti pripremite svoju maštu za novi natječaj za mlade autore

Autor: Marta Marinović

22.09.2020

Kultura

Svi oni koji vole piskarati, razmišljati o svijetu u kojem je sve moguće iliti o svijetu kojeg pokreće najjače gorivo – mašta, neka pripreme svoja pera i priče za natječaj kratke priče za mlade “Tipka”.

Knjižnica za mlade Karlovac, pokrenula je ovaj natječaj za kratku priču za mlade do 30 godina, a na njemu mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske. Tema kratke priče je slobodna te se prihvaćaju samo prethodno neobjavljene priče.

-Natječaj je otvoren od 22. rujna do 18. listopada 2020. u 23 sata 59 minuta. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće biti razmatrani. Priče za natječaj šalju se isključivo u elektroničkom obliku na e-poštu kzmkarlovac@gmail.com , a predmet je potrebno nasloviti „Tipka“. U jednom dokumentu mora se nalaziti priča označena šifrom, a u drugom dokumentu rješenje šifre i osobni podaci autora, ime i prezime, broj telefona ili mobitela te datum rođenja. Rješenje zaporke ne smije biti pseudonim, priče napisane pod pseudonimom neće se prihvatiti, ističe nam knjižničarka Sanja Graša.

Radovi trebaju biti napisani na računalu i spremljeni u formatu .doc ili .docx (Calibri; veličina slova 12 točaka, prored 1,5). Priče trebaju biti duljine do pet kartica (ukupno 9000 znakova s razmacima).

Pristigle priče će ocijeniti prosudbena komisija, odnosno novinar Darko Lisac, spisateljica Bojana Meandžija te pjesnikinja Marija Skočibušić. Oni će odabrati tri najbolje te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu. Prva nagrada iznosi 700 kn, druga 500 kn i treća 400 kn. Priče će biti objavljene na mrežnima stranicama i društvenim mrežama Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i Knjižnice za mlade. Autori zadržavaju autorska prava te su i dalje vlasnici svojih radova.

Objava rezultata natječaja bit će prikazana na mrežnim stranicama Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i na društvenim profilima Knjižnice i Knjižnice za mlade, 28. listopada.

Detaljnije upute natječaja možete pogledati OVDJE.