Državne nekretnine

Zakup poslovnih prostora u vlasništvu RH

VIŠE IZ RUBRIKE

Karlovac - Gundulićeva ulica

Državne nekretnine daju u zakup 28 poslovnih prostora u osam gradova

Državne nekretnine raspisale su javni natječaj za zakup 28 poslovnih prostora u Zagrebu, Karlovcu, Matuljima, Opatiji, Osijeku, Rijeci, Splitu i Varaždinu.

Ugovor o zakupu sklapa se s najboljim ponuditeljem na vrijeme od 10 godina, a ponude se prikupljaju do 14. rujna, do 12 sati.

U Zagrebu je ponuđeno 18 poslovnih prostora i nalaze se većinom u drugoj i trećoj gradskoj zoni. Prostori za zakup većinom su ulični osim prostora u Medulićevoj 30/1 u Zagrebu koji je dvorišni, pripada drugoj gradskoj zoni, veličine je 66 četvornih metara i može se zakupiti po početnoj cijeni od 5,45 eura po kvadratu, što je i najpovoljnija početna zakupnina među zagrebačkim prostorima.

Površinom najveći poslovni prostor na natječaju od 156 m2 ponuđen je u povijesnoj ulici koja se pružala uz lijevu obalu potoka Medveščak, ispod južnog kaptolskog zida po kojemu nosi i ime Pod zidom. Danas pripada prvoj gradskoj zoni, a prostor koji se daje u zakup na adresi je Pod zidom 3 i početna mu je zakupnina 17,60 eura po četvornom metru, a od Trga bana Josipa Jelačića dijeli ga svega 100 metara. Najmanji prostor na natječaju u zakup se daje u Zagrebu na Vinogradskoj cesti 5, ima nešto više od 11 četvornih metara i početnu cijenu zakupa od 8,40 eura po četvornom metru.

Par minuta hoda od Dioklecijanove palače u Splitu daje se u zakup ulični prostor na lokaciji Sinjska 7/2 s početnom cijenom po kvadratu od 17,2 eura, a veličine je 55 četvornih metara. U Sinjskoj ulici u Splitu također se daje u zakup dvorišni prostor veličine 58 m2 s početnom zakupninom od 8,63 eura po kvadratu.

U Varaždinu, Osijeku i Opatiji u zakup se daju poslovni prostori u strogom centru, a početna zakupnina po četvornom metru u Varaždinu iznosi 5,10 eura, u Osijeku 9,40 eura i Opatiji 15,55 eura. Na Kastavskoj cesti u Matuljima, nedaleko Opatije, u zakup se daje manji poslovni prostor s početnom cijenom zakupa po četvornom metru od 8,37 eura. Početne zakupnine za poslovne prostore u Rijeci iznose 28 eura po kvadratu za prostor u prvoj zoni uz staro korito Rječine, a 22 eura po kvadratu za prostor druge zone na lokaciji Školjić 7.

Dva poslovna prostora u zakup se daju i u Karlovcu, gdje je početna zakupnina po kvadratu za karlovačku Gundulićevu ulicu 6 eura.

 Poslovni prostori i garaže u zakup se daju u viđenom stanju na vrijeme od 10 godina, a prvi mjesec od sklapanja ugovora o zakupu zakupnici su oslobođeni plaćanja zakupnine.

Ponude za zakup dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb, do podneva 14. rujna 2023., a prostori se prethodno mogu pogledati između 4. i 8. rujna 2023. prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu.