Prvi Karlovački

Zajedničko priopćenje oporbenih gradskih vijećnika vezano uz ponudu za kandidiranje svojih članova u nadzorne odbore gradskih poduzeća

Autor: Sunčica Laić

22.11.2021

Politika

Oporbeni vijećnici karlovačkog Gradskog vijeća (Možemo!, Nova ljevica, SDP, HSS i nezavisni vijećnik Dražen Cukina) uputili su zajedničko priopćenje javnosti u kojem se nalazi odgovor predsjedniku Gradskog vijeća Marinu Svetiću povodom poziva da do utorka 23. studenoga dostavimo prijedloge osoba za članove nadzornih odbora trgovačkih društava u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Karlovca.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Kao oporbeni gradski vijećnici dobili smo neočekivanu i iznenadnu ponudu gradonačelnika i vladajuće stranke da kandidiramo „svoje“ ljude u nadzorne odbore gradskih poduzeća. 

Takvu ponudu smatramo samo još jednim pokušajem HDZ-a u neutraliziranju karlovačke oporbe, a ne stvarne želje za promjenom načina vladanja.

Nakon što je kadrovska politika, koju vladajuća stranka već desetljećima sustavno provodi u Karlovcu, konačno raskrinkana i na nacionalnoj razini te postala opće mjesto katastrofalnog i bezočnog političkog kadroviranja, ovu ponudu smatramo čistim kozmetičkim populizmom čiji cilj nije stvarna promjena načina upravljanja gradskim tvrtkama nego jeftino i perfidno prebacivanje odgovornosti i na oporbene sudionike karlovačkog političkog života. 

Osim toga, ona je došla svega dva dana prije imenovanja nadzornih odbora te kao i svaka ad hoc donijeta odluka govori o tome da je privremena i namijenjena tek određenoj, u ovom slučaju sasvim prozirnoj političkoj svrsi neutraliziranja kritike i dijeljenja odgovornosti.

Takvoj politici nećemo biti alibi, niti u njoj participirati.

Možemo! i Nova ljevica Karlovac

SDP i HSS Karlovac

Nestranački vijećnik Dražen Cukina