Zajedničko druženje i ručak u Medžlisu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Razmjenjivanje iskustava, međunarodnost i uzajamno poštovanje  karakteristike su zajedničkog druženja i ručka s azilantima koji su pod međunarodnom zaštitom održanog u Medžlisu Islamskoj zajednici u Hrvatskoj.

  -Naša vrata su otvorena, ali isto tako otvorena su naša srca i naše duše. Mi znamo što znači biti izbjeglica, prognanik, azilant jer smo taj dio prošli i mi vas potpuno razumijemo. U ime Medžlisa Islamske zajednice Karlovac, u ime domaćina ja izražavam toplu dobrodošlicu izbjeglicama iz Sirije. Naš dom je vaš dom, naša hrana je vaša hrana, naša kuća je vaša kuća, naš grad je vaš grad, naša država je vaša država, istaknuo je glavni imam Admir ef. Muhić.

  U Karlovac je pristiglo deset sirijskih obitelji koje u bijegu od rata traže novi dom i zaklon.

  -Dobro se osjećajte ovdje, voljela bih da niti ja niti vi nemamo ovu jezičnu barijeru, ali nadam se i vjerujem da ćemo se i mi i vi bolje potruditi oko toga. Moramo zajedno surađivati i podupirati jedni druge kako bi imali uspješan zajednički život, rekla je voditeljica Odsjeka za odgoj i obrazovanje, udruge, sport i socijalnu skrb Grada Karlovca, Renata Kučan.

  Primanjem Sirijaca pogođenih ratom, Karlovac je pokazao i opravdao što znači grad susreta. (ma)

   

   

  foto: i.č.