"Želja nam je uz doniranje prehrambenih namirnica, higijenskih potrepština i igračaka uljepšati blagane onima kojima je najpotrebnije"

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" uoči božićnih blagdana ponovno daruje ljude u potrebi

VIŠE IZ RUBRIKE

  Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Karlovac u suradnji s temeljnim ograncima i Mladeži HDZ-a tradicionalno povodom božićnih blagdana organizira prikupljanje hrane i higijenskih potrepština za ljude u potrebi.

  -Ono što nastojimo kroz ove aktivnosti kroz prikupljanje donacija je na neki način približiti se obiteljima i pomoći im kako bi u ovo blagdansko vrijeme dobili najosnovnije prehrambene namirnice, ali isto tako i neke higijenske potrepštine, a ono što također nastojimo je prikupiti i igračke za Dječji odjel, za Dom zdravlja kako bi djeci uljepšali blagdane. Ono što je također pozitivno ove godine je da nam se značajnom donacijom priključio KUD Župe Sveti Rok Skakavac, Lovačko društvo Lisica Skakavac, kao i roditelji i igrači najmlađih skupina Nogometnog kluba Karlovac. Raduje činjenica da se naša akcija prepoznaje i širi, a još više raduje činjenica da u suradnji s našim Crvenim križem te potrepštine dođu do onih kojima su najpotrebnije, istaknula je predsjednica ove organizacije, Andreja Navijalić prilikom uručivanja donacija Socijalnoj samoposluzi.

  U sklopu ove akcije obišli su i Dnevni boravak Crvenog križa i Sklonište za beskućnike na Gazi, a tijekom sljedećeg tjedna obići će i donirati i Žensku grupu Korak, odnosno Sklonište za žene žrtve nasilja i Kuću svetog Josipa.

  -Smatramo da im treba ukazati da smo mi tu prisutni i da našu pomoć mogu očekivati ne samo u predblagdansko vrijeme, nego i tijekom čitave godine, poručila je Navijalić,

  Na rad Socijalne samoposluge osvrnula se ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Karlovac, Branka Hastor.

  -Od 2013. godine ova naša Socijalna samoposluga iz dana u dan prikuplja donacije od građana dobrog srca, od građana  koji su osjetljivi za druge ljude oko sebe i zahvaljujući njima pomažemo osobama kojima su ovi paketi bez obzira na količinu i broj dobrodošli. Nekad primimo više hrane, nekada manje, tako da varira naše izdavanje paketa i broj korisnika. Građani su nam ove godine jako puno pomogli jer ovo je isključivo na dobrovoljnoj bazi.  Zahvaljujemo i svima koji nas uoče u našim trgovačkim centrima na različitim mjestima gdje naši  volonteri i djelatnici prikupljaju pomoć i vidljivo su označeni uz naše bannere Socijalne samoposluge, naglasila je.

  Podsjetila je  i kako su zahvaljujući europskom projektu već drugu godinu podijelili ogromne količine paketa, što znači da je svaki korisnik zajamčene minimalne naknade dobio paket, kao i djeca samohranih roditelja koji imaju minimalnu plaću s djecom koja su još maloljetna…, istaknula je između ostalog Hastor. (sl)

  Foto: (ič)