Prvi Karlovački

Zajednica branitelja HDZ-a poručila DP-u: Djela, tradicija i stabilnost, a ne predizborni baloni

Autor: Branko Obradović

29.04.2021

Politika

Reagiranje na istup glavnog tajnika Domovinskog pokreta

Reagiranje donosimo u cjelosti.

Poštovani,

Od samih početaka Domovinskog rata branitelji i domoljubni članovi dio su Hrvatske demokratske zajednice. Stranka je kroz izborne procese pokazala snagu  i zajedništvo svih članova. Demokracija i različitosti su dobrodošle i opće prihvaćene u HDZ-u. Svjesni smo da kao pobjednička i najjača stožerna stranka u Republici Hrvatskoj  od vremena prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana nismo po volji nekim prolaznim strankama koje traju jedan izborni proces. Također, svjesni smo i da neki naši članovi postanu “najbolji” kandidati u nekim drugim strankama, a dok su bili u HDZ-u tim istim strankama su bili “najgori”.

O drugim strankama i njihovim podjelama unutar njih i kandidatima koji su na njihovim listama sve najbolje, ne prihvaćamo “demokratsko” uličarenje nego ih pozivamo na aktivan rad u našim lokalnim jedinicama od mjesnih odbora i gradskih četvrti, za bolji i ugodniji život širom naše županije, a ne samo u dane izbora i “silnih” slatkorječivih obećanja.

Što se tiče određenih „naših“ kandidata u nekim drugim strankama možemo reći i sljedeće.

Uvaženi član HDZ-a, gospodin Vlatko Ivka još nije službeno zatražio iščlanjenje iz svoje dojučerašnje “voljene” stranke, možda smo i njega kako vi kažete “ubacili” u vaše redove.

Djela, tradiciju i stabilnost, a ne predizborne balone. To vam želimo u stalnom stranačkom radu. Pojedinci dolaze u našu županiju i brinu za nju u vrijeme izbora i tko zna kada će ponovo u narednim godinama doći i “brinuti” za nju, vrlo vjerojatno za četiri godine.

Pozivamo sve naše žitelje da 16. svibnja biraju ODGOVORNO, da biraju stabilnost.

S ovim odgovorom na poduži intervju, glavnom tajniku DP-a koji je navratio ili nije u našu županiju završavamo “demokratsku” prepisku i nastavljamo odgovorno na teren raditi za našu još bolju županiju.

Srdačan pozdrav, 

Zajednica branitelja HDZ-a  „Gojko Šušak“

Karlovačke županije