Prvi Karlovački

Zajec: Karlovac je zaslužio da bude drugi grad u kojem je održana promocija knjige

Autor: Branko Obradović

16.05.2022

Sport

Uz autora Sanjina Španovića i popularnog Zeku, o knjizi su govorili i legendarni igrači "Dinama" Stjepan Deverić, Rajko Janjanin i Igor Bišćan

Promocija knjige “Zeko” autora Sanjina Španovića održana je večeras u Gradskom kazalištu Zorin Dom. Radi se o biografiji legendarnog hrvatskog nogometaša Velimira Zajeca. Uz autora Sanjina Španovića i popularnog Zeku, o knjizi su govorili i legendarni igrači “Dinama” Stjepan Deverić, Rajko Janjanin i Igor Bišćan. Moderator je bio radijski voditelj Damir Valent Dado, a omiljene pjesme “Dinamovih” navijača izveo je Tomica Jambrošić. Velimir Zajec istaknuo je da voli Karlovac i da je zato druga promocija knjige održana u gradu na četiri rijeke.

-Karlovac poznajem i volim, u Draganiću imam vikendicu i često sam ovdje. Ljudi su jako ljubazni, sportski nastrojeni i dobro se družimo. Ovo je prilika da čestitamo “Dinamu” na prvom mjestu i poželimo kvalitetan nastup u Europi. Mi smo već napravili jednu veliku promociju, a druga je evo održana u Karlovcu. Karlovac je zaslužio to drugo mjesto što se tiče promocije knjige. Knjiga je dobro napravljena, Sanjin je puno uložio sebe u proučavanje svih tih dokumenata. Ja sam pomagao koliko je trebalo i koliko sam mogao. Mislim da možemo biti izuzetno zadovoljni s knjigom, rekao je popularni Zeko.

Ideju za ovu knjigu dao je dugogodišnji prijatelj Velimira Zajeca Karlovčanin Milan Šulentić. Zajec se osvrnuo i na legendarni naslov iz 1982. godine.

-Mislim da je ona posebna, ta 1982. godina, kao što je posebna u srcima naših navijača, jer toliko godina se nije osvajalo naslov, 24 godine. “Dinamo” je na jedan način s emocijama uzeo tu titulu, uz pomoć naših navijača, koji su tada u velikom broju dolazili na stadion, Pedeset tisuća navijača bilo je na skoro svakoj utakmici. Imali smo izuzetnu podršku naših navijača, napomenuo je Zajec.

Zajec je istaknuo da je dobro za hrvatski nogomet da je prvenstvo bilo izjednačeno i neizvjesno.

-To je izuzetno dobro da postoje četiri kluba, koja su se borila za naslov praktički do kraja. Tu su “Osijek”, “Rijeka”, “Hajduk” i naravno “Dinamo”. Ni ostali klubovi nisu bili loši, bila je konkurencija jaka. Međutim, “Dinamo” ima najdužu klupu, najveći broj izvanrednih igrača i zasluženo je osvojio tu titulu, rekao je Velimir Zajec.

Velimir Zajec kazao je da vjeruje u reprezentaciju Hrvatske i da bi iz Katara sa Svjetskog prvenstva mogle stizati lijepe vijesti.

-Hrvatska reprezentacija je sjajna, mi imamo čitav niz mladih i kvalitetnih igrača i ne samo mladih, imamo vođu u Modriću, koji je naš kapetan i vođe momčadi. Važno je imati takvog čovjeka. Vjerujem da će Hrvatska dobro proći, vjerujem i u ove mlade igrače, koji dolaze, netko će uvijek iskočiti. Ne bojim se rezultata, istaknuo je Zajec.