Provedba projekta „Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću "Zvončić" Ozalj"

Zahvaljujući projektu ozaljski vrtić radio produljeno, u popodnevnu smjenu bilo je uključeno 147 djece

VIŠE IZ RUBRIKE

Ozalj

Za vrijeme trajanja Projekta radno vrijeme vrtića obuhvaćalo je: jutarnje dežurstvo od 05:30 do 06:00h; redovno radno vrijeme od 06:00 do 16:00h; produljeni rad vrtića: 16:00 do 20:00 h

Dječji vrtić Zvončić Ozalj proveo je projekt pod nazivom „Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Zvončić Ozalj“. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.
- Projekt „Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Zvončić Ozalj“ nudio je uslugu produljenog radnog vremena Dječjeg vrtića Zvončić Ozalj svakim radnim danom od 16 do 20 sati. Kroz uslugu produljenog radnog vremena vrtića roditeljima je omogućen boravak djece u poslijepodnevnim satima u vrtiću te sigurnost da će im djeca dobiti uslugu odgojno obrazovnog rada, koristiti usluge logopeda te imati osiguran obrok. Cilj projekta je postizanje usklađenog poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima (djecom) uključenim u uslugu produljenog radnog vremena vrtića u sklopu programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Ozlja. U sklopu navedenog projekta, Dječji vrtić Zvončić Ozalj provodio je i kraći program folklora za djecu predškolske dobi koji se je izvodio jednom tjedno. Kroz cijelo trajanje projekta u uslugu produljenog radnog vremena vrtića uključeno je 147 djece.
Kroz projekt Dječji vrtić Zvončić Ozalj nabavio je didaktičku opremu za potrebe obavljanja posla logopeda, glazbenu opremu potrebnu za provedbu folklorne igraonice te se je opremila prostorija odgojne skupine u kojoj se je provodio produljeni rad vrtića.
Za vrijeme trajanja Projekta radno vrijeme vrtića obuhvaćalo je: jutarnje dežurstvo od 05:30 do 06:00h; redovno radno vrijeme od 06:00 do 16:00h; produljeni rad vrtića: 16:00 do 20:00h.
Na Projektu smo zaposlili voditeljicu projekta, logopeda i jednog odgojitelja dok je folklornu igraonicu, kao dio dodatnog rada, provodio odgojitelj koji je zaposlen u Dječjem vrtiću Zvončić Ozalj, navedeno je u priopćenju iz ozaljskog vrtića
Projekt se provodio u razdoblju od 23. prosinca 2021. do 23. kolovoza 2023. godine. Ukupna vrijednost Projekta je 67.369,30 € (507.594,01 kuna). Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).