Priopćenje Udruge za zaštitu potrošača grada Karlovca

Zahvaljujemo se Ustavnom sudu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Udruga za zaštitu potrošača grada Karlovca ovim putem zahvaljuje Ustavnom sudu koji je reagirao na brojne zahtjeve za ocjenu ustavnosti Uredbe Vlade i istu stavio van snage.

    Podsjetit ćemo da predstavnici naše Udruge sjede u Vijeću za zaštitu potrošača javnih usluga koja se borila i prije godinu dana da se ne  povise cijene odvoza otpada i u toj borbi radi naše ustrajnosti smo uspjeli. Ovim putem ćemo upozoriti još jednom da je grad nespreman za provođenje ove odluke u mnogim segmentima, i mi kao Udruga vidimo da će biti najvećih problema u više stambenim zgradama i u  dogovoru među samim stanarima. Nadamo se da će Grad Karlovac poštivati, ovu odluku i da se neće zaletjeti s nekim novim idejama koji bi išle na štetu svih potrošača. A sve ostale jedinice lokalne samouprave u Karlovačkoj županiji pozivamo da ako su donijeli odluku o povišenju cijena odvoza otpada, da donesu po hitnom postupku novu.

    A stručnjaci koji su pisali ovu Uredbu i pokušali uvesti novi harač za naše potrošače u svom naumu za sada još nisu uspjeli zahvaljujući Ustavnom sudu.

    Predsjednica Udruge Korana
    Marina Novaković Matanić, bacc.ing.admin.chris.