Prvi Karlovački

Zahvala HNS-a građanima povodom izbora za mjesnu samoupravu u gradu Karlovcu

15.04.2019

Politika

Na jučer održanim izborima HNS osvojio ukupno 306 glasova

Dan nakon održanih izbora, HNS zahvalio svojim glasačima.

Ovim putem zahvaljujemo se svim građanima i građankama grada Karlovca koji su izašli na izbore za mjesnu samoupravu u gradu Karlovcu, a prije svega onim biračima koji su dali glas listi Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata. HNS je po prvi put izašao samostalno na izborima, bez ijedne koalicije u bilo kojoj gradskoj četvrti i mjesnom odboru.

Na jučer održanim izborima osvojili smo ukupno 306 glasova. Izašli smo u 10 izbornih jedina, to jest u 6 gradskih četvrti i mjesnih odbora. Na mjestima gdje smo osvajali mandate osvajali smo ih sa otprilike  sa 16 % glasova. Posebno nas vesele rezultati u gradskoj četvrti Banija i Turanj gdje smo osvojili po dva mandata, a po jedan mandat osvojili smo u GČ Zvijezda, GČ Rakovac, MO Donje Pokupje, MO Tušilović i MO Mala Švarča.

Svih 9 HNS-ovih vijećnika neće biti samo pasivni promatrači, nego će svojim prijedlozima i djelovanjem zastupati interese građana u njihovim mjesnim odborima i gradskim četvrtima.

Što se tiče male izlaznosti u gradu Karlovcu, mnogi građani su bili slabo informirani da su uopće izbori, a kamoli da znaju i o kakvim točno izborima je riječ. Grad Karlovac bi trebao razmisliti o spajanju izbora za mjesnu samoupravu i to  sa lokalnim izborima za grad Karlovac, kao što to rade mnogi gradovi, stoji u priopćenju.