Prvi Karlovački

Zadovoljstvo zbog ulaska u Premijer ligu, ali i puno  ozbiljnosti pred novu sezonu

Autor: Branko Obradović

24.06.2021

Sport

Hrvatski rukometni klub "Karlovac" održao konferenciju za novinare i druženje povodom ulaska u Premijer ligu

Hrvatski rukometni klub “Karlovac” povodom ulaska u Paket24 Premijer liga organizirao je danas konferenciju za novinare i druženje u Restoranu “Bosiljevo”. Bili su prisutni igrači, stručni stožer i članovi Upravnog odbora te županica Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik Damir Mandić, predsjednik Zajednice sportova Karlovačke županije Želimir Feitl i predsjednik Karlovačke sportske zajednice Željko Šančić. Stručni savjetnik stožera Dinko Đanković, trenerica Tatjana Rašić, kapetan Antonio Glumac i predsjednik kluba i igrač Ivica Frketić izrazili su zadovoljstvo zbog ulaska u najviši rang hrvatskog rukometa. Dinko Đanković i Tatjana Rašić istaknuli su da je uspjeh ostvaren s domaćim kadrom, a tako nešto nema niti jedan klub u Premijer ligi. Obično klubovi kupuju igrače iz drugih sredina. Frketić i Glumac nadaju se da će momčad nastaviti u dobrom ritmu i da će ostati u Paket24 Premijer ligi.

-Čestitam na ovom uspjehu svim igračima, trenerima i vodstvu kluba. Karlovačka županija prioritetno ulaže u sport u mlade, dobar dokaz za to je da su u ovom klubu sve domaći igrači. Moramo vidjeti kako pomoći klubu i osigurati sredstva za normalan rad u višem rangu, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

Gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je da je dobro upoznat sa situacijom u klubu, i da će u ovoj godini klub ukupno dobiti od Grada Karlovca 800 tisuća kuna, a u novoj sezoni trebat će ukupno 1.300.000 kuna. Trebat će osigurati razliku od 500 tisuća kuna.

-Rukomet ima tradiciju u Karlovcu i treba mu pomoći. Strategija razvoja sporta donesena je prošle godine i na njenom tragu treba naći načina za pomoći klubu. No, tu javni novac neće biti dovoljan, treba u klub uvući privatna sredstva koja će omogućiti da se potvrdi ono što je do sada učinjeno. Kao gradonačelnik pomoći ću klubu i u pregovorima s privatnim sektorom, kazao je Damir Mandić.

Nakon konferencije za novinare održano je druženje, a istaknuto je puno optimizma za iduću sezonu. Na pressici je rečeno da klub pregovara s nekoliko igrača koji bi trebali pojačati klub za Premijer ligu.