Prvi Karlovački

“Zadovoljni smo sezonom, iako su brojke nešto manje nego prošle godine”

18.08.2019

Sport

Razgovor: Dario Smojver, direktor Hostela Karlovac u Selcu

U tijeku je puna turistička sezona, a Hostel Karlovac u Selcu pun je gostiju, a iz tjedna u tjedan održavaju se i sportski kampovi. Hostel je spremno dočekao ovogodišnju ljetnu sezonu, tijekom zime i proljeća radilo se na uređenju zgrade i okoliša. Prekrasna plaža hostela i ovog ljeta je puna kupača. O dosadašnjem dijelu turističke sezone razgovarali smo s direktorom hostela Dariom Smojverom.

-Turistička sezona je u svom vrhuncu i mi smo zadovoljni, unatoč pokazateljima, koji zapravo prate trend, kao i u ostalom dijelu države. U prvih sedam mjeseci mi smo imali 16.632 noćenja, što je u usporedbi s 16.900 noćenja u istom razdoblju prošle godine, za dva posto manje. Što se tiče dolazaka gostiju, njih je bilo u prvih sedam mjeseci 3.343, odnosno u odnosu na prošlu godinu, kada ih je u prvih sedam mjeseci bilo 3.706, deset posto manje. To su rezultati, koji su za nas prihvatljivi, mi vjerujemo da ćemo u kolovozu i do kraja sezone nadoknaditi brojke u odnosu na prošlu godinu i čak malo pojačati, jer nam je booking u rujnu jako dobar. Što se tiče zemalja iz kojih dolaze naši gosti, do sada su nam došli iz 22 zemlje, a vjerujemo da ćemo do kraja godine imati goste iz 28 zemalja, kazao je direktor Dario Smojver.

Smojver je istaknuo da su do sada imali dva sportska kampa, rukometni i gimnastički, a počeo je i treći, koji je u znaku dva borilačka sporta, karatea i boksa.

-Prošli tjedan je završio naš dragi gimnastički kamp, koji je tako dobro organiziran i napravljen s pedagoške, stručne i organizacijske strane, da je pravo zadovoljstvo za nas kao domaćinima osigurati smještaj, logistiku i sve ono što je potrebno za jedan takav kamp. Vjerujem da će se i sami polaznici kampa pozitivno izraziti o danima provedenim u hostelu. Treba reći da je kamp dobio jednu dodanu vrijednost, jer su počeli u znatnom broju dolaziti gimnastičarke i gimnastičari iz inozemstva. Ove je godine dodana vrijednost napravljena i kroz ubacivanje programa ritmičke gimnastike. Dobili smo već sada potvrdu da će predstavnici Poljske iduće godine doći u znatno većem broju, spominjali su da će doći stotinjak poljskih sportaša. U prvom turnusu bilo je stotinjak sportaša, a u drugom 150 plus treneri i stručni timovi, a to je dvadesetak ljudi. Sve u svemu jedno lijepo sportsko druženje, stvorena su nova prijateljstva i vjerujem da će se svi sudionici prisjećati ovih lijepih i toplih dana, rekao je direktor Dario Smojver.

Odmah nakon gimnastičarki i gimnastičari u hostel, a i u dvoranu pod šatorom ušli su karatisti i boksači.

-U tijeku je novi sportski kamp, to je karate kamp, kojeg organizira Karate savez Primorsko-goranske županije, oni su također naši stalni gosti. Po prvi put uz karate kamp tu je boksački kamp, kojeg vodi naš proslavljeni reprezentativac i olimpijac Mario Šivolija. Krenuli smo s pedesetak boksača i tu gledamo, također, da napravimo što bolji start, kako bi u idućoj sezoni taj broj udvostručili, možda čak i utrostručili. Nakon karatea i boksa bit će održan jubilarni 10. judo kamp i tu očekujemo veliki broj gostiju. Ne samo da su naši kapaciteti popunjeni, već i susjedni, jer će biti više od 800 sudionika. Većina će biti kod nas, a oni koji neće biti smješteni u hostelu, dolazit će kod nas na prehranu i druženje. Nakon judo kampa, bit će održan taekwondo kamp. Dolaze članovi Taekwondo kluba “Prana” iz Karlovca i predstavnici nekoliko zagrebačkih klubova. Ukupno će biti stotinjak sudionika taekwondo kampa. Gledat ćemo da iduće godine i taj kamp proširimo i omasovimo. Nadam se da će i taj kamp postati tradicionalan. Što se tiče sportskih kampova ove godine, ja sam prezadovoljan, istaknuo je Smojver.

Sportaši su se jednostavno zaljubili u Hostel Karlovac u Selcu, jer iz godine u godinu sve je više sportova prisutno u dvorani pod šatorom. Direktor Dario Smojver posebno je zadovoljan što u Selce u sve većem broju dolaze Karlovčani.

-Što se tiče sezone, možemo reći unatoč pokazateljima, koji prate trend, da smo mi zadovoljni. Posebno smo zadovoljni, jer dolazi puno Karlovčana. Do njih su došle informacije da mogu doći sa svojim obiteljima i kao fizičke osobe. Slobodno mogu reći da se “karlovački jezik” čuje u našem odmaralištu i to daje poseban štih i notu zadovoljstva, jer osjetite da idete u pravom smjeru. Pozivam sve Karlovčane da dođu u hostel, barem na jedan dan, da se okupaju, poigraju s djecom i uživaju u našem parku. Mi smo Hostel Karlovac u Selcu, karlovačko odmaralište i primarno smo određeni da našim sugrađanima i školarcima omogućimo lijepe dane na moru, rekao je Dario Smojver.

Branko Obradović