Ni pojačane policijske kontrole nisu bile dovoljno upozorenje vozačima koji su proteklog vikend bili vrlo aktivni, ali u onim nezakonitim i nepropisanim radnjama.

Zaboravili da sjedaju za volan - najveća izmjerena koncentracija alkohola 2,04 promila, najveća izmjerena brzina kretanja vozila 107 km/h

VIŠE IZ RUBRIKE

    Policijski službenici PU Karlovačke pojačano su vršili nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su zbog vožnje pod utjecajem alkohola iz prometa isključili sedam vozača te utvrdili 111 prekršaja nedozvoljene brzine. Ujedno, sankcionirano je 20 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri vozača zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, a utvrđena su još 84 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,04 promila dok je izmjerena najveća brzina kretanja vozila bila 107 km/h.

    U proteklom tjednu na području Policijske postaje Ozalj zatečen je vozač star 57 godina koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,52 promila te je zbog ponavljanja počinjenja istovrsnog prekršaja uhićen i priveden na nadležni Prekršajni Sud u Karlovcu koji ga je pravomoćnim Rješenjem osudio na zatvorsku kaznu od 32 dana. Naime, spomenuti vozač je unatrag tri godine u dva slučaja pravomoćno kažnjen zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, stoji na stranicama PU karlovačke.