Prvi Karlovački

Za vrijeme “Martinja” policija utvrdila 285 prometnih prekršaja

Autor: Leo Stakovic

12.11.2019

Crna kronika

Tijekom provedene akcije na području naše policijske uprave alkotestirana su 762 vozača, a pod utjecajem alkohola bilo je njih 35

U cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu policijski službenici Policijske uprave karlovačke povodom narodnog običaja Martinja, u razdoblju od 8. do 12. studenog usmjerili su svoje aktivnosti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Tijekom tog razdoblja na području naše policijske uprave alkotestirana su 762 vozača, od čega ih je 35 bilo pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 43-godišnjeg vozača u Netretiću, a iznosila je 2,53 promila.

Naime, vozač je 8. studenog upravljao osobnim automobilom za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i pod utjecajem alkohola od 2,53 promila. Vozač je uhićen, a obzirom da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja na nadležnom Općinskom sudu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna,  zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 10 mjeseci i kazna zatvora u trajanju od 30 dana, a što je preinačeno u uvjetnu osudu u trajanju od osam mjeseci.

Od ukupno 285 utvrđenih prekršaja njih 88 odnosilo se na brzinu, 35 prekršaja na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 20 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, a osam na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 158 km/h na autocesti A1, gdje je ograničenje 100 km/h.