Prvi Karlovački

Za tri mjeseca oba objekta stadiona Branko Čavlović Čavlek bit će u funkciji

10.09.2019

Karlovac

Grad Karlovac u ovom trenutku zajedno sa Atletskim savezom hrvatske, Hrvatskim nogometnim savezom i Uredom za sport Vlade RH u rekonstrukciju travnjaka nogometnog stadiona Branko Čavlovć Čavlek i atletsku stazu ulaže više od 5 milijuna kuna, od čega je dva milijuna osigurao Grad, a preostala tri milijuna povučena su sa nacionalne razine.

Konačno je danas potpisan ugovor o rekonstrukciji Atletske staze na stadionu Branko Čavlović Čavlek, gdje je održana konferencija za novinare, a za najviše tri mjeseca očekuje se završetak radova, rekao je novinarima Želimir Feitl, predsjednik Karlovačke sportske zajednice.

Nažalost na ovom našem atletskom stadionu, više od desetljeća nije se održalo niti jedno natjecanje, kaže Feitl. Daleke 75.g. na ovom mjestu održano je međunarodno atlestko natjecanje Juniorske balkanske igre, 79.g. Europski cup, 81.g. Hanžekovićev memorijal, prije Domovinskog rata, a nakon njega, zadnje međunarodno natjecanje bilo je 96.g., Savarija cup. Zadnje atletsko natjecanje uopće bilo je 2007. Dakle, posljednjih dvanaest godina atletičari se nisu mogli niti natjecati niti trenirati, pa slobodno mogu reći da je ovo veliki trenutak za karlovački sport uopće, pogotovo za atletičare, ali druge sportaše koji će koristiti ovaj objekt.

Karlovačka atletika oduvijek je bila oslonac hrvatske atletike i ima svoju slavnu prošlost, ali i svoju sadašnjost, među ostalim je izjavio Mladen Katalinić, Izbornik seniorske reprezentacije i predsjednik stručne komisije Hrvatskog atletskog saveza.

Sa svojim ljudskim potencijalima, sa svojim vrlo darovitim atletičarima i sada ovim objektom, karlovački Atletski savez ima vrlo svjetlu budućnost, kaže Katalinić. Iskoristio je priliku i zahvalio se lokalnoj zajednici, gradonačelniku, Središnjem državnom uredu za sport, što su prepoznali atletiku kao bazični sport, a novouređeni stadion kao prostor na osnovu kojega kompletan sport grada Karlovca može napredovati i dobiti bolje uvjete za rad.

Grad Karlovac u ovom trenutku zajedno sa Atletskim savezom hrvatske, Hrvatskim nogometnim savezom i Uredom za sport Vlade RH u rekonstrukciju travnjaka nogometnog stadiona Branko Čavlovć Čavlek i atletsku stazu ulaže više od 5 milijuna kuna, od čega je 2 milijuna osigurao Grad, a preostala tri milijuna kuna povukli smo s nacionalne razine, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Radovi se trenutno izvode na oba stadionska objekta, na nogometnom stadionu i na atletskoj stazi, što znači da će nekako u isto vrijeme radovi i završiti, kaže gradonačelnik. A ono što nama predstoji, osim ulaganja u sportsku infrastrukturu, su ulaganja u ciljane programe. U posljednjih dvije godine iz proračuna smo pokrili troškove plaća za trenere i prijevoz sportaša na natjecanja. Program plaćanja trenera po klubovima pokazao se kao dobar i mi ćemo ga nastaviti. Već sada mogu najaviti da ćemo na taj način sljedeće godine angažirati još jednog atletskog trenera, zaključio je Mandić, kao što je najavio i otvaranje oba objekta stadiona Branko Čavlović Čavlek za najviše tri mjeseca. (rb)

Foto: i.č.