Za sve ljubitelje planinarenja i prirode društvo „Osmica“ organizira planinarsku školu

VIŠE IZ RUBRIKE

    „Osmica“ društvo za planinarenje, istraživanje i očuvanje prirode organizira 5. opću školu za svoje članove, članove Hrvatskog planinarskog saveza te za sve one koji žele sigurno pohoditi planine i uživati u ljepotama naših planina.

    -Škola počinje 3. ožujka u 19 sati. Nastava će se održavati u našim prostorijama, odnosno u Sokolskom domu na prvom katu. Prijaviti se može svatko tko je stariji od 16 godina, a gornja granica škole nije ograničena. Polaznici koji nisu punoljetni moraju imati odobrenja roditelja ili skrbnika, ističe voditelj škole Vitomir Murganić.

    Polaznici škole mogu očekivati pregršt događaja i aktivnosti.

    -Škola se sastoji od osam predavanja na temu planinarenja, organiziranja izleta, odlaska i sigurnost u planini. Organizirat će se i predavanja iz prve pomoći, alpinizma i speleologije, osnove spašavanja u planinama. Također, škola uz predavanja organizira i sedam atraktivnih izleta u okolici Karlovca. Škola će završiti dvodnevnom vježbom na srednjem Velebitu.

    Predavači i instruktori će biti iskusni planinari, članovi HGSS-a te vodiči i instruktori Hrvatskog planinarskog  saveza. Više informacija možete potražiti na www.osmica.hr (ma)