Prvi Karlovački

Za sada ne postoji mogućnost za postavljanje pontonskog mosta u Gornjem Pokupju

03.10.2019

Županija

Predstavnici Hrvatskih cesta, Hrvatskih voda, HV-a, MUP- a i Karlovačke županije obišli lokaciju gdje je planirano postavljanje pontonskog mosta

Nakon obavljenog razgovora župana Damira Jelića s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem te iskazane spremnosti Ministarstva obrane i Hrvatske vojske za postavljanje pontonskog mosta u Gornjem Pokupju, kao privremenog rješenja za prijelaz rijeke Kupe, zbog sanacije i zatvaranja postojećeg mosta, predstavnici Hrvatskih cesta, Hrvatskih voda, HV-a, MUP- a i Karlovačke županije obišli su lokaciju gdje je planirano postavljanje mosta.

Temeljem stručnog mišljenja i prosudbi svih okupljenih zaključeno je da postavljanje mosta u razdoblju zimskih mjeseci, kada vodostaj može varirati i do 6 metara te zbog nemogućnosti zimskog održavanja mosta, predstavlja rizik za sigurnost prometa.

Karlovačka županija izrazila je zahvalnost Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci na kooperativnosti i iskazanoj spremnosti da u kratkom roku dopremi i postavi pontonski most. (b.o.)