Prvi Karlovački

Za predsjednika podružnice HSP-a Generalski Stol izabran je Juraj Škrtić

Autor: Renata Benković

12.12.2021

Politika

Na ovotjednom Izbornom zboru Podružnice HSP-a Generalski Stol za  predsjednika podružnice izabran je Juraj Škrtić, za dopredsjednicu Ivanka Malović, a dopredsjednika Josip Mateša.

Dužnost tajnika, obnašati će Matija Škrtić, rizničara Biserka Radočaj, a predsjednika mladeži HSP-a Generalski Stol Anita Petrunić, navodi se u priopćenju stranke. Istom prigodom izabran je Izvršni i Nadzorni odbor.

U prigodnom govoru predsjednik podružnice Juraj Škrtić ponosno je istaknuo kako su više od polovice članova podružnice čine žene. Također je istaknuo kako je na netom održanim izborima za mjesne odbore u općini Generalski Stol, HSP potvrdio položaj druge stranke po snazi, te pobijedio u pet mjesnih odbora.

U prioritete za iduće razdoblje istaknuo je daljnje jačanje stranke, rješavanje komunalnih problema u mjesnim odborima gdje je HSP došao na vlast, te zadaću izborne pobjede na narednim lokalnim izborima u općini Generalski Stol, što je po njemu realnost, budući da je Generalski Stol skupa sa Rakovicom trenutno najsnažnije uporište HSP-a u Karlovačkoj županiji.

Pravaši u općini Generalski Stol, čvrsto i nepokolebljivo stoje na pozicijama hrvatske državotvorne misli, a to je rad, red i odgovornost, te pozivaju i druge političke opcije koje djeluju na prostoru Generalskog Stola na hrvatsko zajedništvo pod geslom: uvijek i sve za Generalski i za Hrvatsku, istaknuo je Škrtić, potvrđeni predsjednik.

Nakon toga predsjednik podružnice HSP-a Generalski  Stol, Juraj Škrtić,  posthumno je uručio priznanje dugogodišnjem članu stranke Ivanu Magdiću, koje je preuzela njegova supruga Željka Magdić.