Pučka hit komedija o hercegovačkim gastarbajterima dolazi u Karlovac.

,,Za pravdu trebaš imati para", poručuju gastarbajteri Stipan i Matiša

VIŠE IZ RUBRIKE

  Dvorana prepuna pozitivnih emocija i smijeha idealno je rješenje za polovicu radnoga tjedna. Na predstavu "Rodjaci" odlično reagiraju svi, od najmlađih pa do najstarijih, neovisno o obrazovanju i pripadnosti određenim skupinama pa je za vjerovati da će je odlično prihvatiti i karlovačka publika.

  -Priča je to o hercegovačkim gastarbajterima koji na duhovit način opisuju svoje prve dane u Njemačkoj, a kasnije i međuljudske odnose među Hrvatima općenito. "Rodjaci" dolaze u Karlovac na proputovanju za Njemačku, svratite, pogledajte, obećavamo vam smijeh do suza, kaže Miro Barnjak koji glumi gastarbajtera Stipana.

  Migracije, bilo prirodne ili ponukane potragom za boljim životom, ponukale su glumačku ekipu da ovaj projekt realiziraju baš sada.

  -Tekst nam se činio aktualnijim sada,  nego 1993. godine kada je napisana prva adaptacije teksta za potreba Hrvatskog narodnog kazališta. Odlučili smo ga još malo doradili s obzirom na to da su sada aktualni odlasci u Njemačku, Austriju, Irsku, Švicarsku, ističe.

  Beatlesi su jednom rekli da ne mare previše za novac jer on ne može kupiti ljubav. Ne može ljubav, ali po mišljenju gastarbajtera može pravdu.

  -Ima pravde ukoliko imate para. Pokazuje se u Hrvatskoj kao i u Bosni i Hercegovini da onaj 'ko ima para ima i pravde. U Hrvatskoj svi lopovi koji kradu ne idu u zatvor, a tako je i kod nas. Prema tome, za pravdu treba imati pare, kaže Barnjak.

  Ukoliko ste raspoloženi za dodatnu dozu smijeha, 173. izvedba predstave bit će sutra u Domu oružanih snaga Zrinski u 20 sati. (a.r)