Prvi Karlovački

Za poticanje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja Grad Karlovac osigurao milijun i 50 tisuća kuna

Autor: Miloš Milovanović

28.03.2020

Karlovac

Grad Karlovac osigurao je ove godine milijun i 50  tisuća kuna proračunskih sredstva za poticanje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja. Potpore male vrijednosti dodjeljuju se za sve vidove poljoprivredne proizvodnje (stočarstvo, biljna proizvodnja, pčelarstvo) kao i za pokretanje dopunskih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, u skladu sa kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli potpora male vrijednosti poljoprivrednim gospodarstvima na području Grada Karlovca koji je donio gradonačelnik, a odobrilo Ministarstvo poljoprivrede. Pravilnik je objavljen na web stranici Grada Karlovca www.karlovac.hr

U odnosu na prethodne godine, zbog ograničenih sredstava i velikog interesa poljoprivrednika, izmijenjeni su kriteriji za dodjelu potpora za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme, na način da će se zahtjevi zaprimati mjesec dana, a kod dodjele sredstava prednost imaju mladi poljoprivrednici kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost, izvješćuju iz Gradske uprave.

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora bit će objavljen  2. travnja  u Karlovačkom tjedniku i na web stranici Grada Karlovca.

Zbog specifične situacije izazvane koronavirusom, sve dok traju izvanredne mjere, zahtjevi za potpore zaprimat će se isključivo elektronskim putem, na email adresu zeljka.males@karlovac.hr  . Obrasci se mogu preuzeti na web stranici Grada Karlovca. Uz zahtjev za potporu obavezno se dostavlja račun za provedeno ulaganje (skeniran ili fotografiran) i dokaz da je isti plaćen (mora biti fiskaliziran ili treba dostaviti dokaz o uplati putem banke). Svu ostalu potrebnu dokumentaciju propisanu Pravilnikom, koja se ne dostavi uz zahtjev elektronskim putem, korisnici će dostaviti naknadno kad se za to steknu uvjeti, pojasnili su iz Gradske uprave.